Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Кучухідзе звинуватив Мінфін у лобіюванні інтересів «тіньовиків» грального ринку

Владислав Стародубцев
Політолог-міжнародник Антон Кучухідзе вважає, що представники Міністерства фінансів України можуть лобіювати інтереси нелегального сегменту ринку азартних ігор.
Кучухідзе звинуватив Мінфін у лобіюванні інтересів «тіньовиків» грального ринку

Кучухідзе звинуватив Мінфін у лобіюванні інтересів «тіньовиків» грального ринку

«Черговий сесійний тиждень роботи ВР, а про податки для грального бізнесу – тиша. Поки усі зачаїлися і чекають, Мінфін встиг почати свої інтриги. І на деякий час їм вдалося знову застати бізнес зненацька.

Уже Комісія з регулювання азартних ігор і лотерей створена, КМУ розробляє всі необхідні документи для запуску ринку, бізнес готується, готелі проявляють активність, а ось з податками – нічого не зрозуміло. Одне політиканство.

Мінфін, який вимагав підвищення податків для грального бізнесу, що було зазначено у 2713-Д, не може навіть представити профільному Комітету ВР розрахунки щодо доходів від грального бізнесу у 2021-му році. Мінфін у публічній дискусії ліниво згадує цифру понад 4,4 млрд грн, яка була зафіксована в бюджеті 2020-го року, а от депутати з Фінансового Комітету ВР порахували й дали зрозуміти, що хочуть побачити в бюджеті на 2021-й рік цифру, як мінімум, 7 млрд грн. І одна, і друга цифри являють собою найскромніші підрахунки.

Щось більш детальне можна було б прогнозувати, якби ухвалили 2713-Д оперативно (скасували податок на виграш гравця і відстрочили GGR). А так, популістичні настрої Мінфіну щодо підвищення податків змушують західний бізнес не поспішає з інвестиціями, оскільки швидке введення GGR – це високі корупційні ризики, а по-друге, іноземний оператор розуміє, що його компанія в Україні не буде конкурентноздатною на глобальному ринку, оскільки податок на виграш поки що залишається на рівні 18%. Іншими словами, не розуміє інвестор, як при таких податках заманити іноземних гравців і зробити свій бізнес не локальним, а все ж глобальним. Глобальний ринок – це великі доходи.

Коли в КМУ якесь Міністерство саботує процес, то причина одна – суб’єктивний інтерес лобістів. Коли говоримо про гральний бізнес, Мінфін, який з ранку до ночі повинен думати, як подолати дефіцит бюджету в понад 270 млрд грн наступного року, лобіює «тіньовиків». Тим самим хоче позбавити держави тих же мінімальних 7 млрд грн.

Відвертий службовий злочин, коли профільне Міністерство замість допомоги країні та бізнесу, навпаки, допомагає представникам «сірого» і «чорного ринків».

На тлі такої алогічної  діяльності не дивно, чому депутати з провладної фракції постійно критикують уряд і профільних міністрів», – написав пан Кучухідзе на власній сторінці у Facebook.

Раніше повідомлялося, що комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики вирішив переглянути рішення щодо законопроєкту 2713-Д «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор та лотерей». Документ продовжують готувати до першого читання під куполом парламенту.

Мочалова спрогнозувала кількість казино, що незабаром запрацюють в Україні

Експертка: «Легалізація грального бізнесу має покращити роботу банків і платіжних систем»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт