Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Кучухідзе розповів про механізми захисту від засилля російських операторів на гральному ринку України

Сергій Гумен
Політолог-міжнародник Антон Кучухідзе відповів на питання, чи можливий прихід російських операторів на український гральний ринок. Його слова наводить видання «Українські Новини».
Кучухідзе розповів про механізми захисту від засилля російських операторів на гральному ринку України

Кучухідзе розповів про механізми захисту від засилля російських операторів на гральному ринку України

«В процесі легалізації азартних ігор багато політичних і навіть геополітичних аспектів. Навіть можна розширити дане розуміння процесу: питання податків для грального бізнесу – це геополітика, а наявність російського фактора – питання національної безпеки.

Чи є у нашої країни правильні механізми захисту від засилля російських компаній? Однозначно, що є. Держава Україна відповіла за двома напрямками:

  1. Профільний закон п.4,6,7,8,9 статті 14 чітко визначив, що ніякі російські компанії або їх бенефіціари не можуть оперувати в Україні, вони просто не отримають жодної ліцензії. Я багато критикую депутатів, але в цьому випадку, вони правильно все прописали;
  2. Головою Регулятора став Іван Рудий – чоловік, який є ветераном АТО, і не з чуток знає, що таке російська агресія. Упевнений, що при такому керівнику до питання про протидію спробам російських компаній працювати в Україні буде достатньо уваги.

У Регулятора сьогодні є всі повноваження, щоб в перспективі не допустити роботу російських компаній в Україні. Тому бити тривогу не варто, але зайвий раз проговорити це питання не завадить.

Варто також звернути увагу і на такий аспект, що Регулятор дійсно може зупинити наплив російських бізнесменів в офлайн, а ось в онлайн тут вся державна машина повинна працювати, як годинник.

Щоб прибрати рекламу незаконних російських гемблінг-компаній в інтернеті Регулятору потрібна буде і підтримка силовиків, і органів кібербезпеки, а також, щоб елементарно українські провайдери інтернет-послуг більш відповідально ставилися до своїх цивільних зобов’язань. Не потрібно халатно надходити, як свого часу надходили з блокуванням заборонених російських інформаційних сайтів або соцмереж.

Крім держави та бізнесу, існує ще й особиста відповідальність громадянина. Самі люди повинні розуміти, що якщо ти зв’язуєшся з російським інтернет-сегментом, то це, як мінімум, збір твоїх же даних противником і доступ до банківських карток, а також висока ймовірність нечесної гри. Краще і законніше грати в українському легальному гемблінг полі або ж користуватися послугами перевірених світових брендів, які не зв’язані з Росією, мають високий рівень ділової репутації на глобальному рівні», – заявив Кучухідзе.

«Рейтинг Букмекерів» повідомляв, що директор аналітичної групи «Левіафан» Микола Мельник розповів про причини та передумови закриття грального бізнесу в 2009 році.

Петренко: «Можливо, Зеленський підштовхне депутатів до ухвалення законопроєкту №2713-Д»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт