Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Петренко: «Можливо, Зеленський підштовхне депутатів до ухвалення законопроєкту №2713-Д»

Владислав Стародубцев
Доктор політичних наук, директор департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Ігор Петренко нагадав, що народні обранці не встигли цьогоріч проголосувати за законопроєкт №2713-Д «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор та лотерей», ухвалення котрого необхідне для повноцінного запуску грального бізнесу в Україні.
Петренко: «Можливо, Зеленський підштовхне депутатів до ухвалення законопроєкту №2713-Д»

Петренко: «Можливо, Зеленський підштовхне депутатів до ухвалення законопроєкту №2713-Д»

«На жаль, депутати так і не спромоглися до кінця року прийняти важливий для завершення формування архітектури ринку азартних ігор в Україні законопроєкт 2713-д. Цей документ вже давно погоджений комітетом і передбачає скасування податку на виграш та відстрочку введення GGR (податку на валовий гральний дохід) до 1-го січня 2024-го року. 

Це рішення – важливий сигнал операторам азартних ігор виходити з тіні, оскільки він знімає будь-які стимули працювати нелегально. Податок на виграш робить непривабливою для гравців українську юрисдикцію, а також зменшує зацікавленість в нашому ринку іноземних інвесторів. Б

ез адекватної системи моніторингу введення GGR може призвести до значних корупційних ризиків, коли чиновники будуть на власний розсуд визначати де є порушення, а де його немає. Для розробки адекватної системи моніторингу потрібен час, що і передбачає законопроєкт 2713-д. 

Безумовно, такі пропозиції натикаються на шалений спротив з боку «тіньовиків», які всіма правдами та не правдами прагнуть дискредитувати легалізацію та зупинити її. Саме через їх деструктивну позицію депутати й не ухвалили цей законопроєкт.

Насправді ситуація дуже подібна до грудня 2019-го року, коли парламент провалив перше голосування за профільний закон. Тоді Президент вдався до кардинальних дій і сприяв закриттю всіх нелегальних гральних залів, які маскувались під лотереї. Тому не виключено, що стимули з боку Зеленського вже у 2021-му році підштовхнуть депутатів до ухвалення законопроєкту 2713-д»,- підсумував пан Петренко на власній сторінці у Facebook

Минулого сесійного тижня депутати Верховної Ради повинні були розглянути низку законопроєктів щодо оподаткування сфери азартних ігор, але не встигли цього зробити, тож розгляд відповідних документів переноситься на наступний рік. 

Як повідомляв «Рейтинг Букмекерів», президент Української асоціації ігрової індустрії (УАІІ) Ірина Сергієнко критично висловилася щодо нинішнього фіскального навантаження для сфери азартних ігор.

Кучухідзе: «Легалізація азартних ігор сприятиме становленню України на рейки фінансової незалежності»

Азартні ігри – 7,4 млрд: на які статті видатків бюджету витратять кошти від продажу ліцензій?

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт