Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Кучухідзе розкритикував деяких легальних операторів: відома причина

Владислав Стародубцев
Голова Ukrainian Gambling Council Антон Кучухідзе вважає, що наразі не усі ліцензовані організатори азартних ігор дотримуються принципів соціальної відповідальності у рекламних повідомленнях, як того вимагає профільний закон.
Кучухідзе розкритикував дії деяких легальних операторів - відома причина

Кучухідзе розкритикував дії деяких легальних операторів – відома причина

За його словами, питання реклами азартних ігор – «одне з найбільш чутливих» не тільки в Україні, а і у всьому світі. Тому необхідно якомога швидше розробити кодекс правил, погоджений з усіма операторами гемблінгу, який би чітко визначив межі соціально відповідальної реклами. Кучухідзе констатує: одразу після легалізації азартних ігор загострилося питання щодо правильності рекламних політик окремих операторів. 

«Я не суддя та не прокурор, щоб виносити вердикти юридичного характеру, тому скажу акуратно та дипломатично: не вся сьогоднішня реклама легальних операторів азартних ігор відповідає принципам соціальної відповідальності, які прописані в спецзаконі», – констатує очільник UGC. 

Кучухідзе озвучив кілька тез щодо того, чому виникла така ситуація та які висновки необхідно зробити. 

  1. Брак часу. Через поправковий спам у Верховній Раді у суб’єктів грального бізнесу фактично не було перехідного періоду.
  2. Операторам варто затямити: агресивна реклама не заохочує потенційних клієнтів до гри, а тільки відлякує їх. Ба більше, таких підхід породжує невдоволення у суспільстві, наслідки якого важко спрогнозувати. 
  3. На цю мить ринок невеликий, тому порушення закону та внутрішніх правил одним організатором азартних ігор буде кидати тінь на усіх легальних організаторів. 
  4. Кучухідзе переконаний, що потрібен документ у вигляді меморандуму щодо реклами між учасниками ринку.

Також голова Всеукраїнської ради гемблінгу вирішив дати рекомендацію на майбутнє суб’єктам грального бізнесу: «Не потрібно поводитися так, щоб ви давали ґрунт для криків популістів або опозиції, інакше рекламувати буде нічого. Тримайте в голові завжди фактор електорату та його політичних настроїв».

Команда Ukrainian Gambling Council вже розпочала роботою над спеціальним меморандумом щодо реклами. Спершу його повинні узгодити члени громадської спілки, після чого проєкт документу буде опублікований для обговорення і серед інших операторів, що не є членами UGC. 

Кучухідзе запевнив: Всеукраїнська рада гемблінгу розробляє меморандум не для власного піару, а задля збереження репутації реформи загалом. 

«Потрібно працювати на збереження позитиву, посилення та розвиток ринку азартних ігор. Цих цілей шляхом юридичних маніпуляцій не доб’єшся, тут потрібно вести себе так, щоб ринку довіряли, а не сприймали як правових наперсточників», – написав він у власному блозі. 

Легальні оператори за жодних обставин не повинні опускатися до рівня тіньовиків, які не цураються використовувати будь-які методи для залучення нових клієнтів, зазначає Кучухідзе. 

«Якщо постійно хитрувати, й кидати державі виклик по типу «доведіть, що я порушив», то повірте рано чи пізно, державна влада всім і все доводить, навіть тим, хто вважав себе небожителями», – резюмував голова Ukrainian Gambling Council.

Раніше нардеп від «Слуги Народу» Дмитро Наталуха визнав, що  процес реалізації реформи ринку гемблінгу «перетягнули».

ВР проголосувала у першому читанні за законопроєкт №2713-Д

Петренко озвучив переваги легальних операторів гемблінгу над нелегальними

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт