Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Іван Громіков: «В АПЛ гонитву за Лігу чемпіонів виграє «Тоттенхем»

Ярослав П'ятницький
Відомий в Україні фахівець з англійського футболу, коментатор каналів Setanta Sports і постійний прогнозист «Рейтингу Букмекерів» Іван Громіков дав інтерв’ю нашому порталу, в якому виклав своє бачення щодо розвитку подій на фінальному відрізку в АПЛ.
Іван Громіков: «В АПЛ гонитву за Лігу чемпіонів виграє «Тоттенхем»

Іван Громіков: «В АПЛ гонитву за Лігу чемпіонів виграє «Тоттенхем»

— Чи вдасться «Ліверпулю» обійти «Манчестер Сіті» та стати чемпіоном?

Ситуація дуже нагадує ту, яка була в сезоні 2018/19, коли за кілька місяців до фінішу були визначені перегони між двома командами, і обидві відіграли останні десять турів майже бездоганно. Тоді була інша динаміка взимку, але у підсумку «Ман Сіті» до останнього зберігав цю перевагу в одне очко. Зараз те саме, але з важливим уточненням – незабаром конкуренти грають між собою.

І ця гра насправді може визначити майже все, тому що двом таким командам під силу дограти сезон навіть без втрат. Якщо «Ліверпуль» переможе в Манчестері – це зробить його фаворитом. Але чи зможе?

«Ман Сіті» Гвардіоли не програє чемпіонські перегони в ключові періоди, і команда збереже концентрацію у квітні-травні. До того ж у «Ліверпуля» менш приємний календар, на папері тут більше «проблемних» матчів. Тому я віддам «Ман Сіті» перевагу у співвідношенні 55 на 45.

Примітка. БК Parimatch пропонує наступні коефіцієнти на переможця АПЛ в цьому сезоні: «Манчестер Сіті» – 1.45, «Ліверпуль» – 2.65.

— Хто займе 4-те місце і здобуде останню путівку до ЛЧ?

«Вест Хему», думаю, не вистачить глибини ресурсу, щоб стабільно дограти сезон в чемпіонаті, до того ж він відстав. Три реальних претенденти: «Арсенал», «Тоттенхем» та «МЮ».

Команда Мікеля Артети вже приємно здивувала, заробивши собі перевагу. Останні два місяці – найкращий його період в клубі. Як у часи пізнього Венгера, «Арсенал» навчився стабільно перемагати слабших, але я досі сумніваюся в ньому у вирішальні моменти та проти серйозних суперників. А попереду у команди три поспіль виклики: «Челсі», «МЮ» та «Вест Хем».

«Манчестер Юнайтед» зараз йде без шалених провалів, а його положення майже не відрізняється від «Тоттенхема», який «манкуніанці» перемогли. Та в «Юнайтед» є щось фундаментально неправильне на кількох рівнях, а з цим важко видати серію з восьми-дев’яти успішних матчів.

«МЮ» та «Арсенал» під сумнівом, тож залишається варіант з «Тоттенхемом». Там теж не все добре, але календар кращий, ніж в інших. А Конте на цьому етапі ще дає команді емоційну складову, яка може стати перевагою у боротьбі. Окрім цього, є Харрі Кейн, який перед вирішальним періодом сезону набрав форму. Фактору такого гравця в конкурентів «шпор» немає.

Примітка. Котирування Parimatch щодо команд, які посядуть 1-4 місце: «Арсенал» – 1.51, «Тоттенхем» – 3.50, «МЮ» – 5.25.

— «Евертон» на чолі з Лемпардом втримається в АПЛ? Хтось із трійки «Вотфорд» – «Бернлі» – «Норвіч» здатен піднятися із зони вильоту?

Від початку було зрозуміло, що в межах цього сезону Лемпарду буде складно виправити «Евертон». Але реальність ще гірша за очікування, а деякі з виступів команди не витримують жодної критики. Втім, два матчі з семи він виграв, і навіть такої форми може бути достатньо, щоб залишитися. Тут справа насамперед в конкурентах.

«Норвіч» безнадійний від початку, а «Вотфорд» та «Бернлі», демонструючи ознаки життя, не можуть довго підтримати цей стан. Деяку надію я залишаю для «Бернлі», тому що в них відверто мало провальних матчів, а шанс на результат є у більшості зустрічей.

Але вважаю, що три останні команди на цей момент так і залишаться останніми, а «Евертон» втримається. Більше через слабкість конкурентів, а не завдяки своєму прогресу.

Примітка. Parimatch дає наступні кефи на пониження в класі: «Норвіч» – 1.01, «Вотфорд» – 1.20, «Бернлі» – 1.63, «Евертон» – 3.25.

— Яка ймовірність того, що Лігу чемпіонів, Лігу Європи та Лігу конференцій в цьому сезоні виграють англійські команди?

Висока. «Ліверпуль» і «Ман Сіті» на папері сильніші за будь-кого в Європі, за виключенням хіба що «Баварії».

«Челсі» є чинним володарем трофею. Так, в них багато проблем за межами поля, але саме на полі команда Тухеля все ще в порядку. Тим паче коли йдеться про матчі на виліт. Тому у Лізі чемпіонів шанси в англійських клубів дуже великі.

У Лізі Європи шансів менше, та для «Вест Хема» і вихід до 1/4 фіналу є великим успіхом. Проти «Ліона» команда Девіда Моєса аутсайдером не буде, і на цьому етапі можливо все. Не думаю, що вони виграють турнір, але можуть зупинитися за крок чи два від цього.

«Лестер» має всі шанси виграти Лігу конференцій. Там ще є пристойні команди, однак англійці витримають порівняння з будь-якою з них. Брендан Роджерс не хотів виступати в цьому турнірі, але зараз вже зрозуміло, що врятувати сезон для «Лестера» може тільки перемога в Лізі конференцій. Вони віддадуть усі сили задля цього.

Примітка. Котирування Parimatch щодо тріумфатора Ліги конференцій: «Лестер» – 4.00, «Рома» – 4.00, «Марсель» – 4.33.

Артем Франков: «Чемпіонат світу у листопаді – це маразм і варварство»

Березень 2022. Успішність прогнозів команди «Рейтингу Букмекерів»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт