Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Іван Гецко: «У матчі «Реал» – «Жирона» українці можуть переписати історію»

Ярослав П'ятницький
Цієї суботи, 10-го лютого, в іспанській Ла Лізі відбудеться центральний матч туру – «Реал» зіграє з «Жироною», а на поле можуть вийти одразу три українці. Портал «Рейтинг Букмекерів» поцікавився у колишнього форварда збірної України Івана Гецка, чого очікувати від цього протистояння.

гецко

— Іване Михайловичу, перед початком сезону ви могли припустити, що «Жирона» кине виклик грандам – «Реалу», «Барселоні» та «Атлетіко»?

— Такого уявити не міг, але у кожному чемпіонаті завжди є загадкова команда, яка стріляє раз на десять років – з темної конячки можна перетворитися на грізну силу. Мало хто звертає увагу на придбання чи підбір футболістів в таких клубах, а потім цей колектив дає результат.

Впевнений, що у перших десяти турах «Жирону» явно недооцінювали – їх ніхто не сприймав серйозно, і каталонці цим скористалися. Але при цьому не варто применшувати їхню заслугу. Спочатку це здавалося якоюсь несподіванкою, проте згодом «Жирона» спіймала кураж: з класною грою ця команда досягла того, щоб знаходитись на своєму нинішньому місці в турнірній таблиці.

— Наскільки важливу роль в «Жироні» відіграють українці?

— Це, однозначно, провідні гравці команди. Думаю, на них було зроблено ставку тренерським штабом, і наші хлопці поки що виправдовують усі видані аванси.

Це дійсно приємно, адже Циганков та Довбик – футболісти збірної України. Вони мають ігрову практику, і це не може не тішити перед стиковими матчами відбору на чемпіонат Європи.

— Артем Довбик – відкриття Ла Ліги у цьому сезоні?

— Без сумніву. Втім, чесно кажучи, я не очікував, що Артем зможе так швидко розкрити себе в такому сильному європейському чемпіонаті. Тим паче, що в Україні він мав перепади у грі, не було стабільності.

А зараз складається таке враження, що нападник потрапив у свою тарілку – настільки гармонійно він вписався у гру «Жирони». І дуже важливо, що наставник йому довіряє, для футболіста це є надзвичайно цінним.

Мені приємно, що в Україні з’явився суперфорвард, котрий, на мою думку, буде лише прогресувати.

— Що вам найбільше імпонує у грі українського нападника?

— Найголовніше, що він вміє грати головою. З моїх часів в Україні було дуже мало форвардів, здатних класно діяти на другому поверсі.

Довбик має добре поставлений удар, швидкість. І дуже важлива здатність Артема перебувати на полі там, де це потрібно. Я радий, що збірна України має у своєму арсеналі такого футболіста.

— Найближчої суботи в іспанському чемпіонаті відбудеться центральний матч туру «Реал» «Жирона». Які ваші очікування?

— Цьому поєдинку буде приділено особливу увагу, адже у матчі іспанського чемпіонату може зіграти одразу троє українців – такого в історії ще не було.

Не думаю, що суперники будуть сидіти в обороні. Зустріч відбудеться у Мадриді, тому й ігровою перевагою, гадаю, будуть володіти господарі.

Звичайно, якщо Довбик вийде на поле – то йому буде непросто впоратися із захисниками «Реала», але в таких матчах і підтверджується клас нападника. Хочу, аби в нього все вийшло, як і у Віктора Циганкова.

— В «Реалі» місце у воротах, ймовірно, дістанеться Андрію Луніну. Які його перспективи в одному з найкращих клубів Європи?

— Вважаю, що дуже навіть світлі. Андрію вже час заявляти про себе на повний голос, адже він довго чекав цього шансу. І зараз саме той момент, щоб воротар своєю грою змусив Карло Анчелотті остаточно повірити в нього.

— На підході Тібо Куртуа, який до травми був основним воротарем «Реала». Це стане проблемою для Луніна?

— Така «проблема» завжди має існувати. Без конкуренції не буде зростання – хоч це воротар чи польовий гравець.

— Яким буде ваш прогноз на поєдинок «Реал» «Жирона»?

— Я все-таки віддам перевагу «Реалу», оскільки за підбором футболістів мадридці виглядають соліднішими.

Але якщо підопічні Анчелотті хоч трохи дадуть слабину, то варто чекати на сюрприз. Рахунок? Мінімальна перемога господарів 2:1.

Олег Федорчук: «Луніну треба йти з «Реала»

Коефіцієнти на чемпіонство у топ-лігах та УПЛ: де зберігається інтрига?

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт