Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Інтерв’ю. Юрій Вернидуб: «Не всі лідери збірної України зараз в оптимальній формі»

Тарас Гончар
Колишній наставник запорізького «Металурга» та луганської «Зорі» Юрій Вернидуб, який виховав для збірної України чимало гравців, розповів кореспонденту «РБ» про своє бачення поєдинку кваліфікації чемпіонату Європи-2020 Литва – Україна. На думку експерта, українцям буде непросто в Вільнюсі.
зінченко малиновський

Інтерв’ю. Юрій Вернидуб: «Це раніше вважалося, що Литва – це прохідна команда»

— Які очікування маєте перед матчем України проти Литви в кваліфікації Євро-2020?

— Легким матч точно не буде, як би ми не хотіли. Не всі лідери збірної зараз в оптимальній формі. Наприклад, Коноплянка. Євген уже тривалий час не грає. Ярмоленко лише відновився після травми. Добре, що вже повернувся на поле та навіть забив гол в останній грі за «Вест Хем». Це супер! Можливо, гра за збірну ще більше додасть впевненості в його силах і він вийде на свій звичний рівень.

У Литви також непроста команда. У кваліфікації Ліги Європи «Рига» далеко пройшла, а вилетіла лише на останній стадії відбору. Футбол у нашого суперника також не стоїть на місці. Жодна гра легко не дасться, навіть з таким опонентом. Це раніше вважалося, що Литва та Латвія – це прохідні команди. Зараз буде непросто. Інша справа, що ми зобов’язані вигравати в такого суперника.

Зараз нам буде вже легше проходити масований захист через позиційну атаку

— Як на гру вплине штучне покриття?

— Для наших хлопців це не найкращий варіант.  Це точно можу сказати. Тренуватися на натуральному полі, а потім різко вийти на штучному… Якого б покоління не був газон. Це інший відскок і рух м’яча. До цього нюансу наші гравці мають бути готовими.

— Очевидно, що Литва буде закриватися на своїй частині поля. Чи навчилися українці вже проходити насичену оборону візаві?

— У нас достатньо кваліфікованих виконавців. Усі хлопці розуміють, навіщо їх викликали та які стоять завдання. Раніше ми говорили, що в збірній багато молодих гравців, проте зараз вони стали лідерами команди. До того ж тренерський штаб серйозно попрацює над планом на гру. Думаю, що все повинно скластися успішно. Зараз нам буде вже легше проходити масований захист через позиційну атаку.

Литва – Україна: ставки, прогнози і коефіцієнти букмекерів на матч 7 вересня 2019 року

— Наскільки наша команда функціонально готова до матчу кваліфікації на Євро-2020?

— Та вже всюди в Європі почалися чемпіонати. Десь раніше, як в Україні, десь пізніше, як в Італії. Футболісти добре підготувалися до сезону, провели по декілька матчів. Той же Яремчук в Бельгії, той же Малиновський в Серії А. Вони вже увійшли в сезон. Не думаю, що функціональна готовність – головний біль тренерського штабу.

Мені б дуже хотілося, щоб був рахунок 2:0 на користь України

— Досвід матчів з Люксембургом, який ми двічі обіграли лише мінімально, допоможе в Литві? Чи може прорвати команду, як це було проти Сербії?

—  Усе залежатиме від початку матчу. Якщо швидко заб’ємо гол, то це додасть емоцій і впевненості  гравцям, які діятимуть розкутіше. Такий сценарій допоможе комфортніше перемогти. Подивимося, як чинитиме опір суперник. Збірна Литви грає вдома за підтримки вболівальників і матиме перевагу завдяки штучному полю.

— Який прогноз зробите на матч кваліфікації Євро-2020?

— Мені б дуже хотілося, щоб був рахунок 2:0 на користь України. Цього було б достатньо, щоб впевнено почуватися та далі рухатися в турнірі. Якщо буде 3:1, я теж сильно не ображуся. Найголовніше – перемога, все інше – дрібниці.

Інтерв’ю. В’ячеслав Заховайло: «У матчі з Литвою все вирішить клас збірної України»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт