Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Експертка: «Комісія з регулювання азартних ігор – це однозначно корупційна складова»

Сергій Гумен
Ганна Буяджи, партнер юридичної компанії VigoLex, заявила, що бізнесу не варто чекати швидкого запуску грального ринку після ухвалення законопроєкту № 2285-д «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор».
Експертка: «Комісія з регулювання азартних ігор - це однозначно корупційна складова»

Експертка: «Комісія з регулювання азартних ігор – це однозначно корупційна складова»

На думку експертки Ганни Буяджи, підготовка законопроєкту про гральний бізнес в Україні дуже заполітизована. Це можна спостерігати в частині, яка стосується формування комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.

«Аналогічні органи існують і в інших країнах, тобто, з одного боку, нічого особливого немає – це ще один орган виконавчої клади, який має підпорядковуватися кабінету міністрів. І ніби все зрозуміло. Проблема в тому, що положення, закладені в проєкті закону до другого читання, показують – формування цього органу буде дуже заполітизованим і однозначно затягнеться в часі», – вважає Буяджи.

Оскільки члени комісії будуть державними службовцями, склад можна було формувати за ЗУ «Про державну службу», тоді на це пішло б приблизно два-три місяці. Однак законотворці вирішили обрати інший шлях і прописали спеціальний порядок формування регулятора.

I читання: голову та членів призначає на посади та звільняє з посад кабінет міністрів України за поданням профільного комітету ВРУ.

II читання: голову та членів призначає на посади та звільняє з посад кабінет міністрів України за результатами конкурсу. Конкурсна комісія утворюється при кабінеті міністрів України. До складу входять п’ять осіб за поданням профільного комітету ВРУ.

«Маючи досвід формування органів влади за іншою системою, ніж передбачено в законі про держслужбу, можу сказати, що це може розтягнутися на півроку чи навіть більше. На мою думку, буде затягнутий процес формування комісії.

Комісія – це однозначно корупційна складова. Однозначно – це політична складова, адже неполітичне формування органів державної влади прописане в іншому законі. І вони не хочуть це віддавати, тому прописали складний порядок. Я сумніваюся, що комісію приберуть у другому читанні, оскільки після внесення правок процедура стала більш складною та формалізованою. Тому у мене є великі сумніви, що щось зміниться до остаточної редакції», – наводить слова експертки видання Login Casino.

В середу, 17-го червня, повідомлялося, що створення комісії з регулювання азартних ігор суперечить Конституції України.

Експертка виділила головні проблеми законопроєкту про гральний бізнес

Рада може розпочати розгляд законопроєкту про гральний бізнес завтра

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт