Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Експерт розповів, як держава може допомогти операторам в боротьбі проти «сірих» букмекерів

Владислав Стародубцев
Партнер Parimatch Максим Ляшко, який відповідає за юридичний, фінансовий і комунікаційний напрями діяльності холдингу, в інтерв’ю «НВ Бізнес» розповів, за допомогою яких механізмів можна боротися проти «сірих» букмекерів, що працюють за офшорними ліцензіями.
Ляшко розповів, як держава може допомогти операторам в боротьбі проти «сірих» букмекерів

Ляшко розповів, як держава може допомогти операторам в боротьбі проти «сірих» букмекерів

— Що робити з тими учасниками ринку, хто не отримає локальні ліцензії, оперуючи з офшорними? Адже вони, грубо кажучи, «пасуться на вашому полі»…

— Так. Якщо держава допоможе, я впевнений, що оператори (і Parimatch, і FavBet і інші, які отримають локальну ліцензію) зроблять неймовірні зусилля для того, щоб гравець з території України грав на майданчиках з вітчизняної ліцензією.

— Що заважає це зробити зараз?

— По суті — вибір самого гравця. Коли у тебе є можливість грати під ліцензією умовної Мальти, де немає податку на виграш, а в Україні він (в поточній редакції) є, це перше марення, яке заважає оператору і країні повернути гравця.

Держава повинна виходити з концепції, що ми не будуємо індустрію — вона вже існує. І гравці існують: вони щодня користуються сервісами, але користуються ними за кордоном.

Треба придумати, як їх повернути під юрисдикцію України. Для цього умови в Україні повинні бути, як мінімум, не гірше або навіть краще. Саме тому зміни в Податковий кодекс кардинально важливі: неможливо повернути гравця на територію України, якщо він буде отримувати тут, грубо кажучи, на 20% менше.

Якщо держава створить рівні умови, оператори зроблять все інше. У хід підуть закони ринку, закони конкурентної боротьби за споживача. Гравець при інших рівних умовах повинен вибрати: чи грати йому в компанії, яка оперує на території України з української ліцензією, або залишитися на офшорному сайті, де нічого невідомо і він не захищений, платежі дорожче тощо. Вже питання якими меседжами ми будемо звертатися до споживача, щоб мотивувати і стимулювати його повернутися в екосистему України. 

Тому, зокрема, ми і розвиваємо інші екосистеми, — щоб гравцеві було зручно зареєструватися в одному сервісі і отримувати весь пул послуг. Але для цього, повторюся, умови повинні бути хоча б не гірше, в порівнянні з іншими операторами ринку в світі.

У Parimatch озвучили загальну частку компанії на беттинг-ринку України

БК Parimatch стала беттинг-партнером «Лестера»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт