Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Букмекери оцінили перспективи курсу долара в Україні

Владислав Стародубцев
Букмекерська компанія Favbet пропонує спрогнозувати курс гривні до долара станом на липень цього року. За оцінками аналітиків компанії, найімовірніше, курс національної валюти до долара США не перетне позначку в 30,5 гривень за долар до 1-го липня, передає «Рейтинг Букмекерів».
Букмекери оцінили перспективи курсу долара в Україні

Букмекери оцінили перспективи курсу долара в Україні

Спеціалісти оцінили коефіцієнтом 2.0 (46% – ймовірності події), що українська валюта коштуватиме більш як 30,5 гривень за один американський долар станом на 1 липня 2020-го року. Поставити на те, курс гривні буде меншим, аніж 30,5, за долар США, можна за 1.69 (54%). Як бачимо – шанси майже рівні, однак, на думку аналітиків, другий варіант більш ймовірний. 

За останній тиждень курс долара США зріс на 5% щодо української гривні.

Аналітик одного з українських банків Вадим Іосуб не виключає зростання курсу долара до 30 гривень через пандемію коронавірусу.

«Чи може, теоретично, долар зрости до 30 гривень? Так, теоретично, може. Це буде залежати від зростання заражень вірусом у світі, в Україні, від тривалості і глибини фінансового шторму. НБУ своїми інтервенціями згладжує лише надмірні коливання курсу в окремі дні, як вгору, так і вниз. Але не НБУ визначає напрямок руху курсу, і те, наскільки вони будуть сильними, це робить ринок, в тому числі, і глобальний», – резюмував Іосуб в коментарі «РБК-Україна».

Національний банк України протягом минулого тижня на міжбанківському валютному ринку продав 981,60 млн доларів задля підтримки курсу гривні.

Курс української валюти до долара США станом на 17 березня 2020-го року, згідно з НБУ, становить 26,52. Це на 44 копійки дорожче в порівнянні з курсом на 16 березня. У прес-службі НБУ це пояснили нестачею готівки у касах банків та наслідками карантину, що був запроваджений для боротьби з поширенням пандемії коронавірусу.

Останніми днями ми спостерігаємо ознаки нестачі готівкової валюти в касах банків. Це спричинено підвищенням попиту населення на готівкову валюту. Водночас на коррахунках банків зосереджено 8 млрд дол. США безготівкової валюти і клієнти можуть вільно переказувати власну валюту на свої рахунки, відкриті в інших банках, конвертувати одну безготівкову валюту в іншу.

Але через припинення авіаперевезень та закриття кордонів готівкові долари та євро доставляються в Україну з затримкою.Враховуючи карантинні заходи, запроваджені країнами світу та Україною, Національний банк разом із банками вирішує вказану проблему.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт