Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Букмекери знизили коефіцієнт на вступ України до НАТО на тлі заяв Зеленського

Владислав Стародубцев
Президент Володимир Зеленський вважає, що вступ до НАТО – це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі. На тлі такої заяви букмекерська компанія Favbet переглянула шанси України на вступ до в Північноатлантичного альянсу.
Букмекери обвалили коефіцієнт на вступ України до НАТО на тлі заяв Зеленського

Букмекери обвалили коефіцієнт на вступ України до НАТО на тлі заяв Зеленського

Сьогодні відбулася телефонна розмова українського лідера з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, під час якої сторони обговорили загострення безпекової ситуації на Донбасі. Зеленський, серед іншого, наголосив, що у відносинах з НАТО для України найбільш актуальним питанням є можливість отримання плану дій щодо членства в Альянсі.

«Ми віддані реформуванню нашої армії та оборонного сектору, але одними реформами Росію не зупинити. НАТО – це єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі. ПДЧ стане справжнім сигналом для РФ», – сказав головнокомандувач Збройних сил України. 

Така риторика президента спровокувала обвал коефіцієнту на вступ України до НАТО: якщо в жовтні у 10% (10.0) імовірності оцінювали сценарій, за яким до початку 2025-го року наша держава стане повноправним членом військово-політичного союзу, то зараз шанси зросли до 14,2% (коефіцієнт – 7.0). 

З червня Україна має статус особливого партнера Альянсу (учасник Програми розширених можливостей) – це означає, що наша армія вже працює з використаннями стандартів НАТО. Також розширені повноваження співробітництва мають Швеція, Грузія, Австралія, Фінляндія і Йорданія.  

Яка реакція НАТО на прагнення Зеленського щодо вступу в Альянс?

Нашій державі необхідно провести низку глибоких і систематичних реформ. Про це заявив очільник представництва НАТО в Україні Александр Вінніков. За його словами, наразі союзники очікують на підготовку України для членства в Альянсі. На переконання Віннікова, важливо фокусуватися на тому, що можна зробити зараз. 

«Це означатиме проведення та впровадження комплексу глибоких та систематичних реформ, і не тільки в галузях безпеки та оборони, а й у ширшому сенсі», – сказав він. 

Усі держави-члени Альянсу визнають, що є кілька важливих напрямків, на яких Україні варто звернути найбільшу увагу. Насамперед мова про боротьбу з корупцією, забезпечення верховенства права, дотримання прав людини й фундаментальних свобод, функціонування демократичних інститутів і ринкова економіка. 

Насамкінець Вінніков додав, що НАТО – це не просто військова організація, а й політично-військовий союз з власною спільнотою цінностей. 

Днями букмекери обвалили коефіцієнт на візит президента США Джозефа Байдена в Україну після телефонної розмови з Зеленським, під час якої Володимир Олександрович запросив голову Білого дому до Києва на святкування тридцятої річниці  незалежності.

Букмекери назвали шанси Грузії стати членом НАТО

Букмекери оцінили шанси Путіна достроково піти з посади президента РФ

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт