Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Букмекери: 77%, що Каштру незабаром покине «Шахтар». Хто стане наступником португальця?

Владислав Стародубцев
Компанія Favbet у лінії спеціальних ставок пропонує укласти парі на долю головного тренера «Шахтаря» Луїша Каштру на тренерському містку чинного чемпіона України, повідомляє «Рейтинг Букмекерів».
77%, що Каштру незабаром покине «Шахтар»

77%, що Каштру незабаром покине «Шахтар»

Уболівальникам донеччан зараз не позаздриш: за місяць команда зазначала 5 поразок і здобула 3 перемоги. Команда вилетіла з Ліги Європи, несподівано припинила боротьбу у Кубку України, поступившись скромному першоліговому «Агробізнесу», продовжує втрачати очки у чемпіонаті, що призвело до семиочкового гандикапу «Динамо» за 7 турів до завершення національної першості. 

Додає проблем і Тайсон, який нібито відмовився виходити на заміну у поєдинку з «Ромою», зачинившись у вбиральні. Словом, «Шахтар» переживає чи не найбільшу кризу за останні кілька сезонів. 

За таких обставин усе більше виникає чуток довкола доцільності продовження роботи Луїша Каштру у «Шахтарі». Відтак, відповідно до розрахунків аналітиків, 77% (коефіцієнт1.30) – шанси, що донеччани до початку серпня припинять співпрацю з 59-річний португальцем. «Гірники» не поспішають пропонувати тренеру новий контракт, а його чинна угода діє ще три місяці – до 30-го червня. 

Одразу постає логічне питання: а хто ж може стати його наступником? Букмекери пропонують кілька цікавих кандидатур. 

Даріо Срна

Шанси на призначення – 54% (1.85)

Срна - фаворит на посаду тренера «Шахтаря»

Срна – фаворит на посаду тренера «Шахтаря»

Хорват, напевно, найбільш очевидний варіант, позаяк останні два роки Даріо перебуває у тренерському штабі «Шахтаря», тож прекрасно знає усю внутрішню кухню команди зсередини. Нещодавно він став директором клубу з футболу. Щоправда, що належить до його обов’язків поки ніхто не розповідає. 

Срна – жива легенда «Гірників». Саме він та фігура, навколо якої готові об’єднатися усі групи «Шахтаря»: і бразильці, і українці, адже у нього є непохитний авторитет як серед перших, так і серед других. Він чудово спілкується на російській та португальській мовах, тому вектор розвитку донеччан змінювати не доведеться. 

Срна – фаворит у боротьбі за тренерське крісло «Шахтаря» за версією букмекерів. 

Наступник Каштру – його співвітчизник

Шанси призначення – 40% (2.50)

І Фонсека, і Каштру - португальці

І Фонсека, і Каштру – португальці

Протягом попередніх п’яти років на чолі «Гірників» неодмінно працює керманич з Португалії: спершу це був Паулу Фонсека, а згодом – Луїш Каштру. Такий вибір клубного менеджменту цілком зрозумілий, оскільки тренер з Португалії може вільно спілкуватися з бразильцями, яких у «Шахтарі» завжди дуже багато, і краще розуміє ментальність хлопців з Копакабани.

Тож не виключено, що донеччани і втретє вирішать зробити ставку на наставника з Португалії. 

«Шахтар» наважиться запросити бразильця? 

Шанси призначення – 33% (3.0)

Бразильців тренуватиме бразилець?

Бразильців тренуватиме бразилець?

Так, попри багаторічний бразильський вектор «Шахтаря», на тренерському містку команди жодного разу в історії не працював фахівець з Бразилії. Тут, як і у випадку португальця, плюси появи такого наставника зрозумілі. 

Тренер-українець

Шанси призначення – 33% (3.0)

Прокопенко разом з Луческу

Прокопенко разом з Луческу

У контексті «Шахтаря» можливість запрошення тренера з українським паспортом звучить дещо дивно, бо усі звикли, що з донеччанами працюють іноземці. 

Втім, наразі у нас виросла класна плеяда спеціалістів, які можуть спробувати перервати гегемонію іноземців у таборі «Гірників». Востаннє «Помаранчево-чорні» грали під керівництвом українця 17 років тому. Тоді у травні 2004-го команду на два тижні очолив легендарний Віктор Прокопенко. 

Віктор Скрипник

Шанси призначення – 28,5% (3.50)

Скрипник - наступник Каштру?

Скрипник – наступник Каштру?

Після повернення в Україну 51-річний фахівець підкорив серця багатьох уболівальників футболу. Скрипнику вдалося привити «Зорі» видовищний, атакувальний стиль футболу, за яким приємно спостерігати. 

Плоди його роботи з луганцями не залишаються не поміченими, позаяк влітку минулого року, коли «Динамо» попрощалося з Михайличенко, він був фаворитом на призначення у столичний клуб за версією букмекерів, однак брати Суркіси вирішили обрати досвідченого Мірчу Луческу. 

Зараз Скрипник продовжує підтверджувати статус одного з найбільш висококласних українських тренерів. До прикладу, за підсумками лютого саме Віктора визнали найкращим тренером місяця в УПЛ, а кілька тижнів тому «Зоря» вдесятьох вигризла перемогу у «Шахтаря». 

Поки відсутні будь-які чутки про можливу зміну клубної прописки коуча, проте букмекери не відкидають варіант з його призначенням у «Шахтар».  

Массіміліано Аллегрі

Шанси призначення – 18,1% (5.50)

Аллегрі поїде в УПЛ?

Аллегрі поїде в УПЛ?

Два тижні тому журналіст програми «Футбольний формат» Олег Ящук поділився інсайдерською інформацією нібито про старт перемовин між Массіміліано Аллегрі і «Шахтарем». Мовляв, заради приїзду цього іменитого наставника у клубі навіть готові змінити бразильський вектор на італійський. 

За кілька днів ведучий програми «Великий футбол» Олександр Денисов спростував це твердження, зазначивши, що жодних розмов з італійцем не відбувалося. Тому кандидатуру Аллегрі навряд можна розглядати всерйоз. 

Тим паче, що свого часу він навіть відмовився очолити «Реал». 53-річний спеціаліст перебуває у статусі безробітного майже три роки з часу відставки з посади головного тренера «Ювентуса».  

Кіке Сетьєн

Шанси призначення – 18,1% (5.50)

Сетьєн може стати перший іспанським наставником донеччан

Сетьєн може стати перший іспанським наставником донеччан

Торік у жовтні Жозе Боту, директор департаменту селекції «Шахтаря» в інтерв’ю зізнався, що Кіке Сетьєн був у шорт-листі кандидатів, коли Паулу Фонснека вирішив покинути «Гірників».

«Якщо згадувати ситуацію з Паулу Фонсекою, це як з футболістами. У нас завжди є опції на випадок, якщо Фонсека піде працювати в інший клуб. У нас вже був список кандидатів, кого ми можемо запросити на посаду головного тренера. Те ж саме і зараз, коли працює Каштру, в будь-який момент він може піти кудись. У нас вже є список потенційних кандидатів на його місце. В скаутингу тренерів, як і в скаутингу гравців, завжди треба мати варіанти.

Сетьєн був в списку кандидатів, коли ми вибрали Каштру. Дуже важливим критерієм для нас є мова. У «Шахтарі» дуже багато бразильських гравців. Коли тренер не розмовляє російською, не говорить англійською, нам доводиться задіяти кілька перекладачів. Виходить, що оригінальна думка тільки на 50-60% доходить до футболістів в процесі перекладу.

Тому мова була одним з найважливіших факторів, ключових критеріїв», – сказав Боту. 

Кіке був звільнений з «Барселони» у серпні минулого року, коли Блаугранас зазнали нищівної поразки від «Баварії» у 1/4 фіналу Ліги чемпіонів. Можливо, керівництво «Шахтаря» вирішить повернутися до варіанту з іспанцем. 

I’ll be back або Чи наважиться Луческу повернутися у «Шахтар»?

Шанси призначення – 13,3% (7.50)

Палкін і Луческу

Палкін і Луческу

Румун – коваль головних успіхів «Шахтаря» як у внутрішній першості, так і на міжнародній арені. Ім’я Мірчі асоціювалося з «Гірниками» протягом десятиліття, проте усе змінилося, коли Луческу вирішив стати біля керма одвічного суперника – київського «Динамо». 

Здавалося б, після такого дорога «Містера» у «Шахтар» зачинена, однак букмекери прорахували і такий варіант. Під керівництвом 75-річного тренера «Гірники» здобули понад 20 трофеїв різного рангу. 

Сергій Ребров

Шанси призначення – 10% (10.0)

Ребров - андердог за шансами

Ребров – андердог за шансами

Керманич «Ференцвароша» Сергій Ребров жодного разу не згадувався у пресі у якості потенційного тренера «Шахтаря». Але не варто забувати, що він родом з Донеччини і навіть встиг зіграти два десятки матчів за «Гірників». 

У інтерв’ю Ребров неодноразово заявляв про бажання працювати у Європі, а також підтвердив, що президент киян Ігор Суркіс пропонував йому очолити столичний клуб, але отримав відмову. Ребров – найменш очевидний вибір. Європейська ментальність, чудовий єврокубковий бекграунд, знання англійської мови можуть переконати босів «Шахтаря» схилити чашу терезів на користь українця. 

А от чи погодиться він на можливу пропозицію донеччан – питання відкрите. 

Зараз «Шахтар» перебуває на другому місці в турнірній таблиці УПЛ, маючи в активі 39 очок. Через три тури на «Гірників» очікує очне протистояння з київським «Динамо», за підсумками якого, вочевидь, і буде вирішуватися доля Луїша Каштру. 

Як інформував «РБ» букмекери обвалили коефіцієнт на чемпіонство «Динамо» після сенсаційної поразки «Шахтаря в домашньому матчі зі «Львовом» (2:3). 

Букмекер назвав головних кандидатів на заміну Льову в збірній Німеччини

Як змінилися котирування букмекерів на переможця Ліги чемпіонів після жеребкування?

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт