Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Артем Франков: «Трансфер Мудрика високо підіймає планку інтересу до українських футболістів»

Ярослав П'ятницький
Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий журналіст і головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков в ексклюзивному інтерв’ю нашому порталу поділився своїми думками щодо переходу українського півзахисника Михайла Мудрика до лондонського «Челсі».

франков

— Артеме Вадимовичу, які ваші враження та очікування від трансферу Михайла Мудрика до складу «Челсі»?

— Деякі дописувачі вважають, ніби я радію цьому переходу саме як прихильник «Челсі». Втім, як давній вболівальник «синіх» (з 1995-го року) я буду радіти переходу Мудрика на «Стемфорд Брідж» приблизно через пару років – коли він проявить себе гідним витрачених грошей!

А поки що, знову ж таки як прихильник «Челсі», я відчуваю обґрунтовані сумніви, чи підходить клубу цей гравець – що абсолютно природно та не залежить від громадянства.

А ось як вболівальник нашого футболу і як футбольний журналіст України – я й справді дуже радий цьому трансферу.

Хоча б тому, що це задирає певну планку інтересу до наших гравців, чим зобов’язані скористатися інші наші клуби та футболісти. Особливо якщо Мудрик себе проявить, чого бажаю йому і серцем, і розумом.

— Дехто стверджує, що Мудрик зробив помилку, обравши «Челсі», а не «Арсенал». Що ви думаєте з цього приводу?

— Це ми дізнаємося не зараз, а трохи пізніше. Чи помилився Мудрик, чи помилився «Челсі»… Повне враження, що у деяких метеликів-одноденок в пам’яті відображається лише нинішня криза «синіх» та лідерство «Арсенала» в АПЛ.

А нічого, що за останні 20 років «Арсенал» поруч із «Челсі», який завоював лише єврокубків чотири штуки, не те, що не стоїть, а навіть не валяється?! Ризикну стверджувати, що це важливіше, ніж заснування «канонірів» на декілька десятків років раніше за «Челсі» та кількість доісторичних чемпіонських титулів.

Одним словом, це – непередбачувано. Так, може бути помилкою, безумовно. Ніхто не може чітко передбачити, як піде у гравця. А може таке статися, що «Арсенал» повернеться до жахливої кризи останніх років і впаде на рівень «Евертона»? Запросто!

І трохи про саме формулювання «Мудрик зробив помилку». Припускаю, що його вибір все ж таки був злегка вимушеним – або «Челсі», або «Шахтар».

Ніхто не дозволив би йому самостійно обирати іноземний клуб для переходу. «Шахтар» мав свій інтерес, і він абсолютно законний, а головне – логічний.

— «Челсі» має у своєму складі чимало атакувальних гравців – Маунт, Зієш, Стерлінг, Пулішич, Хаверц, Обамеянг, Жоао Феліш. Як, на вашу думку, має виглядати атака «пенсіонерів»?

— Якби мене звали Грем Поттер (а то й новий тренер лондонців) – я зміг би відповісти на це питання більш ґрунтовно.

Поки що я навіть не дуже уявляю, як він буде використовувати Мудрика – чистим крайнім півзахисником у схемі 4-2-3-1 чи 4-4-2, або інсайдом у 4-3-3? А кількість ніколи не заважала якості, тим паче завжди можна навести аналогічний перелік гравців «Арсенала».

Думаю, на «Челсі» чекають серйозні зміни, і багато в чому від самого Мудрика залежить, наскільки корисним він опиниться на цій хвилі.

Повторюся: те, що Мудрик підходить «Арсеналу» більше і в нього було б більше шансів проявити себе там (зокрема у парі із Зінченком на одному фланзі) – всього лише абстрактне припущення, хоч і частково аргументоване.

— Наскільки великий кредит довіри має головний тренер «Челсі» Грем Поттер? Йому потрібно надати вдосталь часу для побудови команди?

— Вважаю, що цей сезон він допрацює у будь-якому випадку. Причин рівно дві:

1) саме нинішнє керівництво висмикнуло його з «Брайтона», як моркву з сирої грядки, і встромили в оранжерею «Челсі»;

2) епідемія травм у складі «синіх» – абсолютно безпрецедентна і навряд чи може бути поставлена у провину тренерському штабу.

З іншого боку, цілком припускаю, що Поттер може виявитися хорошим тренером для провінційної команди на кшталт «Брайтона», але поганим варіантом для зірок на «Стемфорд Брідж».

Нам ще доведеться ближче познайомитися з новим власником «Челсі» Тоддом Боулі і його командою топ-менеджерів, які поки що справляють відверто навіжене враження.

Чесно кажучи, і сумніви щодо трансферу Мудрика присутні. Саме через велику незрозумілість з менеджментом в тактичному та стратегічному плані. Проти «Крістал Пелес», наприклад, багатомільйонний Кукурелья сидів на банці, а грав молодий Холл – і як одне з іншим пов’язати…

— Наразі в АПЛ відставання «Челсі» від ТОП-4 складає 10 очок. Чи вірите ви в те, що «сині» зможуть фінішувати в зоні ЛЧ? 

— Ні. Сезон уже пішов коту під хвіст. З іншого боку, ті ж самі почуття вболівальники «Челсі» відчували рівно два роки тому… А тоді в травні лондонський клуб святкував перемогу в Лізі чемпіонів.

Примітка. БК Favbet дає наступні коефіцієнти щодо потрапляння до ТОП-4 АПЛ: «Арсенал» – 1.01, «Ман Сіті» – 1.01, «Ман Юнайтед» – 1.25, «Ньюкасл» – 1.80, «Ліверпуль» – 2.70, «Тоттенхем» – 3.70, «Челсі» – 9.00.

Котирування на переможця Ліги чемпіонів 2022/23: «Ман Сіті» – 2.60, «Баварія» – 7.50, «ПСЖ» – 9.50, «Ліверпуль» – 9.50, «Реал» (М) – 12.00, «Наполі» – 12.00, «Челсі»14.00.

Коефіцієнти на голи та асисти Мудрика за «Челсі» в АПЛ

Артем Франков – найкращий прогнозист команди «РБ» за підсумками ЧС-2022

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт