Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«За таких умов неможливо законно заробляти»: Сергієнко – про оподаткування грального бізнесу

Владислав Стародубцев
Президент Української асоціації ігрової індустрії (УАІІ) Ірина Сергієнко вважає, що потенційні інвестори не зайдуть на вітчизняний ринок, а гравці волітимуть грати на офшорних сайтах, якщо податкові ставки для грального бізнесу не будуть переглянуті.
Сергієнко - про оподаткування грального бізнесу

Сергієнко – про оподаткування грального бізнесу

За фіскального навантаження, що зараз передбачене для учасників ринку азартних ігор, не варто сподіватися, що іноземні інвестори вкладатимуть кошти у гральний бізнес України, вважає Сергієнко. 

За її словами, з 2014-го році у Податковому кодексі встановлені достатньо високі податкові ставки для сфери азартних ігор: 18% податок на прибуток, 18% податок на прибуток гемблінг-оператора, а також ПДФО та військовий збір з виграшів. І це зважаючи на те, що у ЗУ «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», що був прийнятий цьогоріч у липні, одні з найдорожчих у світі ліцензій.

«Ми підтримуємо комунікацію і регулярно обмінюємося думками з представниками українського бізнесу, потенційними іноземними інвесторами та бізнес-асоціаціями, що об’єднують лідерів світової гральної індустрії.

На сьогодні сигнал з боку потенційних інвесторів однозначний: за такого фіскального навантаження законно провадити прибуткову діяльність неможливо», – розповідає Сергієнко. 

Як продемонстрував невдалий досвід багатьох країн, встановлення податку з виграшів в кінцевому підсумку призводить до того, що гравці переходять грати на офшорні гральні сайти. Сподіваюся, народні депутати врахують цей досвід», – резюмувала президент Української асоціації ігорної індустрії (УАІІ) в коментарі сайту Vesti.ua

Зазначимо, що сьогодні під куполом Верховної Ради будуть розглядатися у першому читанні низка законопроєктів щодо оподаткування сфери азартних ігор. Більшість експертів та майбутніх учасників ринку закликають депутатів ухвалити законопроєкт №2713-Д, відповідно до положень якого, скасовується податок на виграш гравця та відстрочується податок на GGR до запуску державної системи онлайн-моніторингу. 

Раніше один з авторів реформи ринку азартних ігор Борис Баум розповів, що наразі працюють над тим, аби досягти компромісу у питанні скасування 1,5 військового збору для сфери грального бізнесу. Окрім цього, він зазначив, що скасування податку на виграш – пріоритет, але, можливо, буде певна межа виграшу, після якої він буде оподатковуватися. Наразі розглядають суми цієї межі від 2000 до 3500 тисяч доларів. 

Як інформував «Рейтинг Букмекерів», готель «Дніпро», що розташований у самісінькому центрі Києва, розпочав процес реєстрації власної торгової марки казино.

У четвер відбудеться засідання регулятора: які питання розглядатимуть

Кучухідзе: «Легалізація азартних ігор сприятиме становленню України на рейки фінансової незалежності»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт