Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

За договірні матчі дискваліфікували ексгравця «Динамо», а його клуб позбавили чемпіонства

Ярослав П'ятницький
Контрольно-дисциплінарний комітет білоруської федерації футболу прийняв остаточне рішення стосовно договірного характеру окремих поєдинків у вищій лізі.

корзун-білорусь

Декілька місяців тому Слідчий комітет Білорусі повідомив, що вони виявили факт злочинного впливу на результат деяких поєдинків чемпіонату країни з футболу серед команд вищої ліги.

Одна з підозр впала на гру останнього туру чемпіонату Білорусі між солігорським «Шахтарем» та «Белшиною». У разі перемоги перші гарантували собі чемпіонство – команда виграла з рахунком 4:1.

Перший тайм тоді завершився 0:0, а всі голи були забиті в другій половині зустрічі. Після тієї перемоги солігорці посіли перше місце в турнірній таблиці, випередивши команду «Енергетик-БДУ», яка в тому ж турі поступилася мінському «Динамо».

Після завершення розслідування солігорський «Шахтар» позбавлений чемпіонства у сезоні-2022 та оштрафований на 30 очок у сезоні-2023 і на 20 очок у сезоні-2024 за договірні матчі. В Білорусі чемпіонат проходить за системою весна-осінь.

Також за неспортивне маніпулювання результатом клуб «Енергетик-БДУ» позбавлений срібних медалей, оштрафований на 20 очок у нинішньому сезоні та на 10 у наступному. «Белшина» ж отримала штраф на 10 очок у сезоні-2023 і на 5 у сезоні-2024.

Водночас дискваліфікації отримали чимало представників цих команд. Наприклад, півзахисник «Шахтаря» та колишній гравець київського «Динамо» Микита Корзун дискваліфікований на рік і отримав штраф розміром 11 100 білоруських рублів (162 424 гривень).

При цьому «БАТЕ», який посів третє місце, не отримає чемпіонського титулу, але клуб заявлять на Лігу чемпіонів замість «Шахтаря». Вважатиметься, що у сезоні-2022 немає чемпіона та срібного призера.

«Ювентус» оголосив про співпрацю з білоруським букмекером

Футболіста «Монци» засудили на 5 років ув’язнення за допомогу мафії у договірних матчах

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт