Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Їм не соромно за рішення?»: Кучухідзе розкритикував депутатів та заспокоїв потенційних операторів

Владислав Стародубцев
У четвер Верховна Рада не встигла розглянути законопроєкти про оподаткування азартних ігор, а також парламенту не вистачило голосів для того, щоб усунути юридичні неточності у профільному законі про легалізації азартних ігор. Голова гемблінг асоціації України Антон Кучухідзе розкритикував окремих народних обранців, при цьому зазначивши, що процес запуску ринку триває, тому не варто нагнітати ситуацію.
 Кучухідзе розкритикував депутатів та заспокоїв потенційних операторів

Кучухідзе розкритикував депутатів та заспокоїв потенційних операторів

«Минулий тиждень продемонстрував, що політизація грального бізнесу нікуди не зникла. 

Водночас хотілося б сказати, що це тиск ні до чого не буде призводити, якщо у легального грального бізнесу буде підтримка з боку владної вертикалі. Сьогодні вона – однозначно є, адже влада веде країну шляхом детінізації економіки.

Смішно було слухати плаксиві висловлювання представників опозиції, що їм аж огидно перебувати в залі, коли на порядку денному податковий питання для азартних ігор. Відразу ж в голові виникає логічне запитання: а цим депутатам не огидно було у залі, коли через їхню бездіяльності на вулицях розростався корупційний тигр? Їм не соромно за ті рішення, які відкрили дорогу криміналу правити на вулицях? І ще багато питань виникає.

Але знаєте, засмучуватися через таку опозицію не варто. 99% опозиціонерів, які намагаються вбивати клин в роботу з систематизації законодавства про гральний бізнес, навіть не порахують вам маржинальність організації кожного окремого виду азартних ігор.

Отож, очевидно, що ці депутати працюють суто на чиїсь меркантильні інтереси, і не уявляють голос сфери азартних ігор. Смішні завжди залишаються смішними навіть для своїх господарів.

Я в останні кілька місяців багато спілкуюся із західними фахівцями у сфері азартних ігор, і вони з посмішкою говорять про своїх опозиційних політиків. У багатьох європейських країнах (Великобританія, Італія, Мальта, Польща, Румунія та інші) у контексті дискурсу така ж історія: влада думає, як розвивати сферу азартних ігор в рамках інвестиційної привабливості та забезпечення соціального захисту суспільства, а опозиція невпинно намагається спаплюжити цей процес. Рівень політичної дискусії в Україні не став винятком із загальноєвропейського контексту.

Також Україна не стала винятком і в тому, що є якісь технічні труднощі під час запуску нового ринку. Мої західні колеги, однозначно підтверджують, що така практика і у них теж: особливо, коли відбувається процес зміни законодавства або ж системний перезапуск ринку. 

Ба більше, на Заході є такий тренд, що консультантами в найбільших гральних компаніях працюють експерти, які до цього працювали на посадах чиновників у регуляторі. Відповідно те, що сьогодні бізнес багато скаржиться, що їм щось незрозуміло і вони просять роз’яснень від Комісії – це абсолютно адекватна практика. Однозначно, що у бізнесу було б менше емоцій, якби депутати все ж проголосували закон про легалізацію зі збереженням початкової норми про введення перехідного періоду на один рік. Так, нумо скажімо відверто, технічні труднощі – вони усі абсолютно вирішувані, а ось складнішими видаються питання, які застрягли у Верховній Раді – ті ж податки, наприклад.

Єдине, що викликає принципове нерозуміння у наших західних друзів – це податкове питання. Навіть перспектива того, що місцеві оператори вже отримують ліцензії і посідають місце на ринку є меншою загрозою для консультантів західних гігантів, аніж незавершеність податкової реформи для грального бізнесу.

Цей рік буде з труднощами, але цей же легальний ринок вже приносить багато позитивів для держави і суспільства: закрито більшість нелегальних залів, бюджет наповнюється коштами, зросла ділова активність у напрямку готельного бізнесу, великі західні компанії постійно тримають руку на пульсі, після видачі ліцензій у держави з’являється усе більше партнерів в боротьбі із залишками тіньового ринку тощо.

Висновок дуже простий: не потрібно піддаватися емоціям, процес технічного запуску ринку азартних ігор відбувається абсолютно природним способом, а швидким він був би, якби стільки груп впливу не працювали проти цього ринку», – написав Антон Кучухідзе у своєму блозі на сайті «Українські новини». 

Як повідомляв «Рейтинг Букмекерів», минулого тижня Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей оголосила про рішення видати першу ліцензію на букмекерську діяльність – дозвільний документ отримає «ПАРІМАТЧ» – компанія, що афілійована з міжнародним холдингом Parimatch. 

«Державі потрібен час, щоб знайти баланс «кнута та пряника», – експерт – про запуск грального ринку

Рудий озвучив головну мету ухвалення закону про легалізацію азартних ігор

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт