Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Євген Левченко: «Важко повірити у перемогу над Англією, але за нічию можна зачепитися»

Ярослав П'ятницький
Збірна України проведе черговий матч відбіркового турніру Євро-2024, у Вроцлаві «синьо-жовті» зіграють проти лідера нашої групи – збірної Англії. Чи багато шансів у нашої національної команди? На цю тему портал «Рейтинг Букмекерів» поговорив з колишнім півзахисником збірної України і футбольним експертом Євгеном Левченком.

левченко

— Євгене, чого ви чекаєте від майбутніх матчів нашої збірної проти Англії та Італії?

— Нам доведеться зустрітись із європейськими монстрами. Ми всі розуміємо, що ці дві збірні показують класний футбол і, безперечно, вони є фаворитами нашої групи. Англійці взагалі беззаперечні лідери, маючи 100-відсотковий показник після чотирьох поєдинків. Вони вже набили суперникам 15 м’ячів, а у свої ворота пропустили тільки одного разу.

У команді Гарета Саутгейта на кожну позицію є кілька рівноцінних виконавців. Чого, на жаль, не скажеш про нашу збірну. Але треба розуміти, за яких умов ми зараз перебуваємо.

Щоб розраховувати на позитивний результат у грі з таким суперником – необхідно показати свій найкращий футбол. Безумовно, за якістю гри ми поступаємося, але за рахунок боротьби і руху можна спробувати дати бій авторитету. Шпаринку в захисті опонента завжди можна знайти.

А ось до матчу з італійцями потрібний буде інший підхід. Апеннінці – більш дисципліновані в обороні, вони грають трохи інакше. Хай там що, «синьо-жовтим» у цих поєдинках треба чіплятися за очки.

— Щоб ви обрали: дві нічиї або перемогу та поразку?

— В ідеалі, звісно, хочеться побачити дві перемоги (усміхається), але це була б фантастика. Тому якщо виходити із реальності – нам непогано було б взяти три очки, бажано у матчі з італійцями.

Це краще в плані стратегії на поєдинки, що залишаться в нашій відбірковій групі. На мою думку, Англію ніхто не зможе випередити в турнірній таблиці, а ось з Італією можна поборотися за друге місце.

— Чи можна сказати, що зараз ключовий момент для «синьо-жовтих» у боротьбі за путівку до фінальної частини чемпіонату Європи?

— Безперечно. Якщо буде позитивний результат з Англією – в моральному плані футболісти легше готуватимуться до другого матчу.

Хоча зараз збірна Італії на карту поставить усе, щоб пробитися на Євро, враховуючи те, що вони пролетіли повз останній чемпіонат світу.

Водночас цікаво буде подивитися, який підхід знайде Сергій Ребров до цих двох серйозних протистоянь.

— Відсутність Руслана Маліновського може вплинути на потенціал нашої команди?

— У збірної України є колектив, є класні гравці, але якщо хтось із лідерів вилітає або перебуває не в оптимальних кондиціях – часто це стає проблемою. Ми від цього дуже залежимо.

Маліновському ж потрібно адаптуватися у новому колективі в «Дженоа», мати більше ігрової практики. Хоч би що говорили, але цей футболіст має специфічні дані, які завжди стануть у нагоді збірній України. Хоча, безумовно, останнє слово за головним тренером.

— Під керівництвом Сергія Реброва збірна України провела два поєдинки. Чи достатньо цього, щоб футболісти розуміли вимоги наставника?

— Кожен тренер збірної завжди прагне мати більше часу на підготовку, хоча є лише кілька днів, щоб привести підопічних до певного тонусу.

Але знову ж таки, коли в команді якнайбільше висококласних виконавців – тоді й наставнику легше втілювати задумане в життя. Ми стрибнемо вище голови, якщо відберемо очки в англійців та італійців.

— Яким буде ваш прогноз на матч УкраїнаАнглія?

— Мені важко повірити у перемогу збірної України. Втім, абсолютно не хочеться бути песимістом.

Якщо вдасться витримати перші швидкі атаки англійців, і вийде зіграти компактно, особливо при захисті своїх воріт – то «синьо-жовті» можуть зачепитися за нічию. І немає значення, буде вона сухою чи гольовою.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт