Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Віктор Грачов: «Шахтар» може вийти з групи ЛЧ, але може посісти й останнє місце»

Ярослав П'ятницький
Єдиний представник України в Лізі чемпіонів донецький «Шахтар» стартує у груповому раунді цього турніру – в першому матчі підопічні Патріка ван Леувена зіграють з «Порту». Про перспективи «гірників» у цьому протистоянні порталу «Рейтинг Букмекерів» розповів колишній нападник «Шахтаря» Віктор Грачов.

грачов

— Вікторе Олександровичу, настала черга «Шахтаря» захищати честь країни на міжнародній арені. Які ваші очікування?

— Дуже складно порівнювати минулий сезон та нинішній. Суперник у «Шахтаря» дуже серйозний: «Порту» – постійний учасник групових раундів Ліги чемпіонів. У новому розіграші чемпіонату Португалії вони здобули чотири перемоги в п’яти матчах.

Загалом українським командам важко даються ігри з португальськими колективами. Але тут справа навіть не у «Порту», а наскільки сам «Шахтар» готовий до поєдинків такого рівня.

І перший матч багато в чому повинен дати відповідь на це питання, оскільки нинішній рівень нашого чемпіонату взагалі не порівнюється з рівнем ЛЧ. До того ж зі складом, який вийшов на поле в матчі УПЛ проти «Оболоні», важко буде розраховувати на щось серйозне у Лізі чемпіонів.

— Зараз у чемпіонаті «Шахтар» перемагає не так впевнено, як це було минулого сезону. На вашу думку, чому так?

— Однієї причини тут немає. Так, «Шахтар» дуже потужно виглядав минулого сезону. Ніхто не сумнівався, що «гірники» стануть чемпіонами.

Зараз, знову ж таки, важко дати однозначну оцінку, оскільки є травмовані, деякі гравці пропустили підготовку до сезону. Вважаю, що Патрік ван Леувен не має конкретики по основному складу. Подивимося, чи вистачить досвіду та майстерності тренерському штабу, щоб вийти з цієї ситуації.

Чесно кажучи, я з деяким острахом чекаю на протистояння «Шахтаря» проти «Порту». Хоча й перед стартом донеччан у минулій Лізі чемпіонів я також мав побоювання щодо вдалого виступу команди, проте тоді «гірники» з честю вийшли зі становища, посівши в компанії «Реала», «Лейпцига» та «Селтіка» третє місце, що дозволило виступати у Лізі Європи.

— Спробуйте передбачити, на яке зараз місце може розраховувати «Шахтар»?

— Тут така ситуація, що «помаранчево-чорні» можуть кваліфікуватися до плей-оф Ліги чемпіонів, а можуть і взагалі посісти останнє четверте місце. Ось такий мій прогноз (усміхається).

Коли у групі три гранди – є шанс на недооцінку суперників. А зараз ситуація така, що «Барселона» і «Порту» є фаворитами, а «Шахтар» і «Антверпен» – середняки.

Втім, усі чудово розуміють, що без завдань грати неможливо, тож «гірникам» необхідно намагатися чіплятися за очки у кожному матчі, тільки так можна розраховувати на євровесну.

— Тоді яким буде ваш прогноз на поєдинок «Шахтаря» та «Порту»?

— 1:1. Не знаю чого чекати від «Шахтаря», як і від «Порту». Одне відомо, що команді ван Леувена доведеться провести дуже складний матч.

Але це дебют у Лізі чемпіонів, тож мотивація у молодих гравців нашої команди буде неймовірною. Можливо, це й допоможе нам розпочати турнір із позитивного результату.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт