Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

В Узбекистані дискваліфікували трьох футбольних арбітрів за договірні матчі

Сергій Гумен
Спеціальна інспекція з контролю за футбольною діяльністю виявила випадки корупції в матчах Суперліги та Про-ліги Узбекистану. За підсумками засідання комітету з етики АФУ від роботи були відсторонені деякі судді.
В Узбекистані дискваліфікували трьох футбольних арбітрів за договірні матчі

В Узбекистані дискваліфікували трьох футбольних арбітрів за договірні матчі

Спеціальна інспекція АФУ з контролю за футбольною діяльністю проводить масштабне розслідування, спрямоване на припинення корупції у футболі. В результаті перевірки були виявлені випадки корупції у матчах Суперліги Узбекистану і Про-ліги, тобто були виявлені факти про ряд футбольних арбітрів, які брали участь в переговорах з метою вплинути на матч або його результат в ряді футбольних матчів.

Інформація про більш ніж десять футбольних арбітрів, тренерів та офіційних осіб професійних футбольних клубів, відповідні протоколи футбольних матчів, звіти інспекторів про футбольні матчі, декларації суддів про захист футбольної діяльності, а також відеозаписи підозрілих епізодів відповідних футбольних матчів були передані на розгляд до Комітету з етики АФУ. Про це повідомляє пресслужба організації.

Згідно з наданою інформацією, засідання комітету з етики АФУ відбулися 17-го і 25-го листопада поточного року і були прийняті рішення комітету з етики АФУ за номерами № 04/2020, 05/2020 у відповідному порядку.

Таким чином:

  • рефері ФІФА, АФК Мухтаров Ж.Ю. згідно зі статтею 5.44 Дисциплінарного кодексу АФУ відсторонений від будь-якої, пов’язаної з футболом, діяльності терміном на п’ять років і оштрафований на 90 мільйонів сумів за участь в договірних матчах з метою вплинути на гру або її результат в ряді футбольних матчів;
  • головний рефері АФУ Тухтасінов Т.Н. згідно зі статтею 5.44 Дисциплінарного кодексу АФУ, відсторонений від суддівства на футбольний сезон 2021 року та оштрафований на десять мільйонів сумів за участь в переговорах про вплив на гру або її результат в ряді футбольних матчів відповідно до пункту 1;
  • головний рефері АФУ Наджафаліев А.С., відповідно до декларації про захист футбольної діяльності, співпрацював зі Спеціальної інспекцією по футбольному контролю АФУ і навчався в академії суддів АФК, показавши найкращі результати в навчальному процесі, але згідно зі статтею 5.42 Дисциплінарного кодексу АФУ він був відсторонений від суддівства до кінця футбольного сезону 2020 року та оштрафований на 70 мільйонів сумів за спробу спотворення реальних фактів змагань ПФЛУз.

Зокрема, комітет прийняв рішення про накладення штрафів на кількох помічників суддів, інспекторів та офіційних осіб футбольних клубів, причетних до даних питань.

Дане рішення набирає чинності з дня його офіційного оприлюднення АФУ. Спеціальна інспекція з нагляду за футбольною діяльністю АФУ продовжує розслідування підозрілих ситуацій у сфері футболу. У разі порушень комітет з етики АФУ розгляне їх в установленому порядку і винесе остаточне рішення.

«Рейтинг Букмекерів» повідомляв, що у Росії двох футбольних арбітрів підозрюють в організації договірних матчів.

В Україні зафіксували підозрілі ставки на спорт

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт