Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

В Україні забиратимуть ліцензії в гемблінг-операторів, які не платять податки

Ярослав П'ятницький
Про це йдеться в законопроєкті №10101, який зареєстрували у Верховній Раді. Народні депутати пропонують внести зміни до законів про азартні ігри та лотереї.

В Україні забиратимуть ліцензії в операторів грального бізнесу, які не платять податки

За словами одного з авторів, народного депутата Ярослава Железняка, документ уточнює правила проведення перевірок гральних закладів.

Зокрема щоб Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) могла оглядати заклади, проводити контрольні закупівлі та експерименти. КРАІЛ матиме право моніторити Інтернет та відкриті джерела інформації – так зможуть виявляти гральні сайти і мобільні додатки без ліцензії.

Законодавці пропонують ще більше посилити відповідальність у цій площині: не видавати нові та забирати старі ліцензії в тих гральних компаній, які не сплатили ліцензійні кошти.

Йдеться про те, щоб недобросовісний гральний бізнес з боргами не міг отримати право на легальну діяльність в Україні повторно. Забиратимуть також ліцензії в тих компаній, які не сплатили податки.

«Переважна більшість операторів уже працюють в «білу» й платять неспівставні з минулим роком податки до державного бюджету.

Та ми повинні постійно моніторити їхню діяльність на предмет відповідності законодавству», — зазначив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Ще одним пунктом нового законопроєкту є посилення вимоги до бездоганної ділової репутації ключових посадових осіб гральних компаній. Наприклад, організатором азартних ігор не може бути особа, яка в Україні знаходиться під санкціями.

І якщо людина була керівником або головним бухгалтером певного оператора гемблінгу, що не заплатив за ліцензію або цей дозвіл анулювали – репутацію такої особи «не вважатимуть бездоганною». Їхні компанії не зможуть надавати послуги в азартній сфері.

Понад 1 мільярд гривень – податки від українського грального бізнесу за вересень

Реклама азартних ігор в Україні: розпочинається посилений контроль

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт