Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

UGC звернулася до Google з проханням припинити блокування реклами ліцензованих в Україні гемблінгових компаній

Ярослав Перканюк
«Всеукраїнська рада гемблінгу» повторно звернулася із запитом до керівництва Google, щоб пошуковик не блокував рекламу легальних в Україні гемблінгових компаній. Перше звернення залишилося без відповіді.
Пошуковик Google блокує всю рекламу азартних ігор в Україні

Пошуковик Google блокує всю рекламу азартних ігор в Україні

У 2024 році відбувається активна боротьба з нелегальними гемблінговими компаніями, які працюють на території України. КРАІЛ сотнями блокує вебсайти, де нелегально доступні азартні ігри, співпрацюючи з СБУ та іншими організаціями. Регулятор також має партнерські відносини з Apple і Google, щоб оперативніше знаходити та блокувати мобільні додатки, в яких є доступ до азартних ігор.

Протягом року Google блокує будь-яку рекламу азартних ігор на території України, включно з легальними гемблінговими компаніями. Водночас законодавство України дозволяє ліцензованим операторам рекламуватися в мережі Інтернет.

Кілька місяців тому «Всеукраїнська рада гемблінгу» зверталася до Google, щоб платформа не блокувала рекламу легальних в Україні гемблінгових компаній.

«Нам потрібно продовжувати вести боротьбу з рекламою нелегальних гемблінгових компаній в Інтернеті. Це дасть змогу знизити потік нових гравців. Але в Україні, як і раніше, немає чіткого регулювання реклами, тому ми зіткнулися з негативними наслідками. Пошукові системи почали блокувати всю рекламу азартних ігор.

Це ніяк не вплинуло на роботу нелегальних операторів, оскільки вони легко змінюють доменні імена, чого не можна сказати про ліцензовані компанії, які зазнають серйозних збитків. Google розглядає Україну як країну, в якій наразі заборонені будь-які види азартних ігор, крім лотерей, і блокує рекламу переважно саме легальних компаній.

При цьому лотереї продовжують безперешкодно запускати рекламу в пошукових системах. Навіть попри те, що вони рекламують ті самі азартні ігри. Ми вже зверталися до Google, але це ніяк не змінило ситуацію», – заявили в UGC.

Організація Ukrainian Gambling Council повторно звернулася до керівництва Google, щоб пошуковик дозволив рекламу легальних операторів азартних ігор, оскільки це не суперечить законодавству України.

Підтримали запит більшість легальних в Україні гемблінгових компаній, які зіткнулися з фінансовими втратами через рішення керівництва Google блокувати всю рекламу.

Букмекерські компанії, які мають ліцензію на роботу в Україні, доступні в нашій добірці.

Прогнози на різні спортивні події від експертів можна знайти за нашим посиланням.

КРАІЛ: «Про фінансові операції в мережі Інтернет»

Результатами співпраці між КРАІЛ та Apple стало блокування 79 додатків з нелегальними азартними іграми

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт