Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

У Parimatch озвучили загальну частку компанії на беттинг-ринку України

Владислав Стародубцев
Партнер Parimatch Максим Ляшко, який займається реалізацією корпоративної стратегії холдингу, в інтерв’ю для видання «НВ Бізнес» оцінив становище справ на українському ринку беттингу.
У Parimatch озвучили загальну частку компанії на беттинг-ринку України

У Parimatch озвучили загальну частку компанії на беттинг-ринку України

— Український ринок беттингу в грошах — скільки це?

— Важке питання. По-перше, потрібно розуміти, що будь-які великі суми не називалися щодо GGR ринку в беттингу (і в принципі в гральній індустрії), до сьогоднішнього моменту не було достовірних способів ці цифри перевірити. Обсяг ринку охоплює кілька складових: гра на зарубіжних сайтах (ці дані можна якимось непрямим методом отримати); гра в Україні в підпільних закладах; гра, що здійснювалася в гральних закладах під лотерейними ліцензіями; і, нарешті, чимала частина гри, що здійснювалася готівкою (приватні ставки). З цього і складається GGR в Україні.

Після легалізації, за умови прийняття змін до Податкового кодексу, на мою суб’єктивну думку, понад 50% від ринку буде оперувати під новими ліцензіями в Україні. Це досить велика сума. Неодноразово озвучувалися суми близько 4−5 мільярдів гривень, які держава може отримати в перші ж рік-два як доходи від фіксованої плати за ліцензію.

Додамо туди ще податок на прибуток, непрямі податки, які сплачуватиме оператор (той же фонд заробітної плати) і ми будемо близькі до озвученої сумі — 4−5 мільярдів цілком реально отримати державі.

— Ваша частка на ринку беттингу в Україні так само становить 30%?

— Якщо ми говоримо, про ринок беттингу в загальному і цілому (з урахуванням і українських, і міжнародних компаній), я думаю, пропорції збереглися. Через пандемію 3 місяці цього року не було спорту в принципі. Відповідно, зони росту для беттингових компаній були вкрай обмежені — не було потенційної можливості відвоювати ту чи іншу частку ринку.

В Україні більш як 50% ринку належить локальним беттинговим компаніям і в процентному співвідношенні частки ринку кожного гравця збереглися. Якщо ж говорити в грошовому еквіваленті, то падіння GGR було у всіх.

— Гемблінг для України — новий напрям. На яку частку ринку розраховуєте?

— Ми хочемо бути номером один. На ринку, який буде оперувати під локальними ліцензіями, ми плануємо отримати понад 50%. Я впевнений, що тут нам допоможе впізнаваність бренду. Суб’єктивно, ми — бренд № 1 в беттингу на території України. 

Дослідження також, незалежно від набору питань, показують, що у нас впізнаваність бренду завжди на першому місці. Це говорить про те, що будь-який продукт під цією ж торговою маркою буде сприйматися легше, тому що десятки мільйонів євро за 25 років оперування були витрачені на впізнаваність бренду.

Саме тому ми робимо ставку на технології, що дозволяють швидко масштабувати кількість пропонованих сервісів: додати якусь нову опцію на веб-сайт в рази легше, ніж розвивати її в тому ж букмекерському клубі або офлайн-казино. На це ми і робимо ставку, але хочемо йти далі й додавати послуги, не пов’язані безпосередньо з букмекерським бізнесом. Це можуть бути платіжні рішення, спільні проєкти з банками, проєкти, які допоможуть розвивати спорт тощо.

Учора стало відомо, що букмекерська компанія Parimatch стала офіційним беттинг-партнером англійського «Лестера».

Партнер Parimatch: «Гральний бізнес неможливо розвивати без врегульованого податкового поля»

Вривайся в зарубу: Parimatch анонсував футбольний сезон постапокаліптичним відеороликом

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт