Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

У Молдові затримали чотирьох підозрюваних в організації договірних матчів

Сергій Гумен
Центр по боротьбі з корупцією провів обшуки у деяких президентів футбольних клубів, тренерів, агентів і футболістів. Четверо з підозрюваних були затримані на 72 години та поміщені в ізолятор. Серед підозрюваних – футболісти клубів національного чемпіонату. Їм загрожує від двох до шести років позбавлення волі.
У Молдові затримали чотирьох підозрюваних в організації договірних матчів

У Молдові затримали чотирьох підозрюваних в організації договірних матчів

Національний антикорупційний центр Молдови затримав чотирьох підозрюваних в організації договірних матчів в чемпіонаті країни з футболу. Про це йдеться в опублікованій у вівторок заяві НАЦ.

«Четверо осіб затримано, ще 11 підозрюються в організації договірних футбольних матчів. Серед них президенти футбольних клубів, керівники спортивних шкіл і гравці, які представляють половину з десяти команд національного дивізіону», – йдеться в повідомленні. Операція була проведена спільно з фахівцями Європолу та Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА), які надали слідчим інформаційну допомогу.

За даними слідства, в обмін на винагороду деякі футболісти грали таким чином, щоб звести матч до потрібного результату, який заздалегідь був відомий букмекерам, в тому числі й закордонним. Тільки в нинішньому році було проведено понад 20 договірних матчів, а орієнтовна виручка тих, хто їх організував, склала близько 600 тисяч євро.

Якщо провина затриманих буде доведена, вони можуть отримати покарання у вигляді штрафу у 250 тисяч лей (близько 14 тисяч доларів) або тюремного терміну від двох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від чотирьох до семи років.

Варто нагадати, що це вже не перший скандал з договірними матчами в молдавському футболі. У 2015-му році стало відомо про спроби вплинути на деяких гравців молодіжної збірної країни перед матчем з командою Бельгії.

Минулого тижня «Рейтинг Букмекерів» повідомляв, що футболіста шведського клубу «Ельфсборг» звинуватили в договірному матчі.

Російський голкіпер розповів, як його звинуватили в договірному матчі в Казахстані

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт