Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

У Бразилії звинуватили в «договірняках» сімох футболістів із «Сантоса», «Атлетіко» та інших клубів

Ярослав П'ятницький
Бразильська прокуратура розкрила схему злочинного маніпулювання результатом в окремих футбольних поєдинках, а ЗМІ опублікували імена гравців, які брали в цьому участь.

бразилія-договірні

Державна прокуратура Бразилії звинуватила 16 осіб, зокрема сімох професійних футболістів, в організації договірних матчів. Ця справа є однією з найбільш резонансних за останні п’ять років, як у країні легалізували гральний бізнес.

За даними прокуратури, порушення мали місце у 13 матчах Серії А та Серії B (двох вищих лігах бразильського футболу), 8 з яких відбулися у 2022-му році. Злочинне угруповання платило футболістам за забезпечення потрібного результату, а потім робили ставки на ці події.

Прокуратура зазначає, що підозрювані гравці представляють такі клуби, як «Сантос», «Жувентуде», «Куяба», «Крузейро», «Атлетіко Паранаенсе», «Інтернасьонал» та «Флуміненсе». Спортсмени отримували аванс до 500 000 реалів (близько 100 000 американських доларів) за маніпулювання ходом тієї чи іншої гри.

Наприклад, захисник «Сантоса» Едуардо Бауерманн незаконно розбагатів на суму щонайменше 50 000 реалів (10 000 доларів) за те, що заробив жовту картку у матчі з «Аваї» минулого року. Також під підозрою інші футболісти – Габріель Тота, Пауло Міранда, Ігор Каріус, Віктор Рамос, Фернандо Нето та Матеус Гомес.

«Я співпрацюю з ФІФА, представниками клубів та поліцією, щоб припинити всі види злочинів, шахрайства та інших протиправних дій у футболі.

Люди з брудними помислами не повинні працювати у бразильському та світовому спорті», – заявив президент Федерації футболу Бразилії Еднальдо Родрігес.

Також Федерація надіслала листа президенту країни та міністерству юстиції з проханням залучити до справи федеральну поліцію, зазначивши, що немає можливості призупинити турніри.

За договірні матчі дискваліфікували ексгравця «Динамо», а його клуб позбавили чемпіонства

Футболіста «Монци» засудили на 5 років ув’язнення за допомогу мафії у договірних матчах

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт