Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Соромно дивитися людям в очі»: член робочої групи ВР розкритикувала редакцію законопроєкту №2285-Д

Владислав Стародубцев
Голова ГО «Підтримка легалізації грального бізнесу» Олена Мочалова, яка входила до робочої групи ВР з обговорення законопроєкту №2285-Д «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» розкритикувала нинішню редакцію документу. На її думку, якщо приймуть цю редакцію проєкту закону, країна не зможе наповнювати бюджет, регулювати та контролювати гральний ринок.
Олена Мочалова

Олена Мочалова

Вчора стало відомо, що НАЗК провело перевірку законопроєкту №2285-Д, за результатами якої було виявлено низку корупційних ризиків. Мочалова відреагувала на цю новину наступним чином:

«Можливо, там були резонансні питання, щодо яких не всюди домовилися. Є питання відносно лотерей. Адже якщо лотереї працюватимуть під своїм законом, то є можливість скасувати заборону на розповсюджувачів через Конституційний суд, і, я думаю, це може спрацювати.

По чорному ринку вже пішли чутки, що власники гральних закладів планують заново відчинитися восени. Також увагу НАЗК могли привернути умови праці букмекерів. І можливо, є третя сторона, яка хотіла загальмувати ухвалення грального закону. Щоправда, ніякого впливу результати цієї перевірки на розгляд проєкту закону не матимуть», – констатувала експертка у сфері гемблінгу. 

Олена переконує, що законопроєкт в його сьогоднішньому вигляді реалізовує страшну, «чорнушну» модель ринку азартних ігор:

«Я не розумію, чи то пан Президент не цікавиться, чи йому все одно. 

На жаль, закон в його поточному вигляді разом з усіма супровідними документами реалізує страшну, неконтрольовану і чорнушну модель грального бізнесу, з яким нічого не можна буде зробити.

У нас навіть не змінили покарання за зайняття незаконним гральним бізнесом – воно досі адміністративне. Простіше буде працювати «в чорну” і платити за «дах» правоохоронцям. Особливий акцент робився на готелях і поповненні держбюджету, але тепер поповнюватися будуть лише чиїсь кишені», – сказала  експертка.

Ба більше, Мочалова жалкує проте, що брала участь у розробці відповідного законопроєкту:

Я на сьогодні жалкую і мені соромно дивитися людям в очі, оскільки мала відношення до цього закону і не могла нічого зробити, щоб привести його до нормального функціонування», – резюмувала вона в коментарі LoginCasino

Також Мочалова повідомила, що прагне, аби депутати Верховної Ради відправили законопроєкт №2285-Д на доопрацювання, адже у нинішній редакції цей документ не можна приймати:

«Даний законопроект не зможе забезпечити його основну мету в цьому вигляді. А саме – поповнення державного бюджету за рахунок продажу ліцензій та оподаткування, жорсткого державного контролю та неможливості відмивання та легалізації коштів, отриманих незаконним шляхом.

Маю надію, що закон відправлять на допрацювання, бо в цьому вигляді його приймати не можна», – цитує експертку Comments.ua. 

Нагадаємо, сьогодні, 18-го червня, згідно з порядком денним парламенту, депутати повинні розглянути у другому читанні законопроєкт №2285-Д про легалізацію грального бізнесу в Україні.

Експертка виділила головні проблеми законопроєкту про гральний бізнес

Ексклюзив. «РБ» стали відомі останні зміни у законопроєкті про гральний бізнес

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт