Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Попри важкі умови, ми продовжуємо наповнювати держбюджет», – Голова КРАІЛ

Ярослав П'ятницький
Голова Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) Іван Рудий в інтерв’ю грузинській гемблінг-асоціації розповів про стан грального бізнесу в Україні на сьогодні.

рудий

Очільник КРАІЛ зазначив, що бізнес-середовище гемблінгу в Україні працює в надважких умовах, але водночас показує позитивну динаміку з огляду на надходження оплати за ліцензії.

«Станом на сьогодні в Україні ліцензії на право провадження діяльності у сфері азартних ігор мають 35 організаторів азартних ігор.

За пів року до держбюджету вже надійшло понад 770,34 млн гривень. Тобто ми впевнено рухаємося до виповнення річного плану», – стверджує Іван Рудий.

Яке поточне бізнес-середовище в Україні, скільки операторів залишилося на ринку, як вони продовжують працювати?

— З початку військової агресії в Україні 15 компаній, що працювали офлайн, повідомили про тимчасове призупинення діяльності гральних закладів.

А загальна кількість казино та залів гральних автоматів, які тимчасово мусили закритися, склала 45 з 61 грального закладу, що функціонували до початку військової агресії. Тож на початок липня 27 з 35 організаторів азартних ігор, які мають ліцензії, продовжують свою діяльність.

Такий факт вказує на відновлення роботи бізнесу, що є прямою підтримкою економіки України. Оскільки кожне надходження від сплати за ліцензію — це вклад у перемогу та відбудову країни.

Яким ви бачите майбутнє грального бізнесу в умовах війни та після її закінчення?

— Як я вже говорив, бізнес почав пристосовуватися, наприклад,  передислоковується у більш безпечні регіони. Також зростає легальний онлайн ринок азартних ігор. Та варто пам’ятати, що зараз важко всім сферам.

Я бачу тільки оптимістичне майбутнє. Особливо з огляду на рішучі кроки до прийняття України в ЄС та більш відкритим ставленням світової спільноти до всього українського. Це дасть нам змогу ознайомитися з найкращими світовими практиками державного регулювання гемблінгу і застосувати їх в Україні.

— Чи плануєте ви запрошувати на консультації іноземних спеціалістів, зокрема із Грузії, щоб галузь легко відновилася після закінчення війни?

— КРАІЛ практикує обмін досвідом з іноземними регуляторами шляхом проведення онлайн-конференцій. Тож Комісія зараз відкрита до такого формату співпраці й з Грузинським регулятором азартних ігор.

«Варто сказати, що нам не слід розраховувати на легке відновлення, проте з експертною підтримкою колег з іноземних гемблінг-структур цей шлях буде більш ефективним та результативним», – розповів очільник КРАІЛ Іван Рудий в інтерв’ю грузинській гемблінг-асоціації.

КРАІЛ уклала Меморандум з установою, що займається залученням іноземних інвестицій

Регулятор азартних ігор заявив про недопустимість будь-яких звʼязків з державами-агресорами

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт