Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Парад планет про заборону»: Клочок відреагував на блокування закону про гральний бізнес обласними радами

Сергій Гумен
Політичний та економічний експерт Валерій Клочок висловився про блокування узаконеного грального бізнесу органами місцевого самоврядування.
«Парад планет про заборону»: Клочок відреагував на блокування закону про гральний бізнес обласними радами

«Парад планет про заборону»: Клочок відреагував на блокування закону про гральний бізнес обласними радами

Експерт Валерій Клочок закликав органи місцевого самоврядування не займатися блокуванням азартних ігор, а ставати на бік закону та скористатися інвестиційними можливостями, котрі дає закон про легалізацію грального бізнесу.

«Бажаю лідерці «Батьківщини» Юлії Тимошенко, котра нині лікується від коронавірусу, здоров’я і швидкого одужання. Поки що тримається температура понад 38, хоча вона і перебуває вдома.

Але те, що вона та її політична сила витворяє з блокуванням грального бізнесу на місцевому рівні через місцеві ради, переходить усі розумні межі. І це враховуючи, що ще бувши в статусі Прем’єр-міністр України у 2009-му році вона визнала помилковим власне рішення про «заборону» грального бізнесу, що призвело до тінізації цієї сфери діяльності.

Що змінилося? Певне, що політична кон’юнктура є визначальною. Інтереси громад і держави на задньому плані», – розповідає експерт.

«11-го серпня, Боярська міська рада (що поряд з Києвом) на черговій 69 сесії прийняла рішення заборонити гральний бізнес у місті. Депутат від тієї ж «Батьківщини» написав листа до міськради з пропозицією заборонити на території громади ведення грального бізнесу, бо, як він пише «за публічними ствердженнями експертів даної галузі для отримання таких надходжень до бюджету (4 млрд грн) необхідно, щоб народ України програв «гральній галузі» близько 80 млрд грн».

Раніше, 30-го липня, Юлія Тимошенко в ефірі одного з телеканалів повідомила наступне: «Сьогодні наш голова Запорізької партійної організації Владислав Куценко і вся його команда вийшли з ініціативою, і Запорізька районна рада, керуючись статтями закону про місцеве самоврядування, прийняла рішення звільнити район від грального бізнесу. Таким чином, місцевий орган самоврядування заборонив вести гральний бізнес на своїй території».

Закон про місцеве самоврядування в Україні, наголосила лідер «Батьківщини», дає радам повноваження зупиняти непрофесійні рішення центральної влади.

Відгукнулася на такий заклик і Тернопільська обласна рада. 14-го серпня вони ухвалили відповідне рішення на заклик лідерки «Батьківщини».

17-го серпня і на офіційному сайті Київської міськради з’явився проєкт рішення «Про обмеження та умови діяльності установ для проведення азартних ігор на території міста Києва»

21-го серпня Рівненська облрада на черговому засіданні вирішила заборонити гральний бізнес на території області. Депутати підтримали заборону створення та функціонування гральних закладів (казино, залів гральних автоматів, букмекерських пунктів та інших закладів азартних ігор) на території Рівненської області. Таке рішення рекомендували підтримати органам місцевого самоврядування та іншим областям країни. Президента, Верховну Раду та Кабмін закликали ще раз переглянути цей закон.

А вже днями і у стінах міської ради Хмельницька відбулася позачергова 44 сесія. З головних питань порядку денного – внесення змін до бюджету та земля. Крім того, депутатський корпус від «Батьківщини» ініціював заборону грального бізнесу на території міста Хмельницького. Обранці впевнені – азартні ігри лише зашкодять містянам.

Трохи раніше депутати Житомирської міської ради підготували звернення до президента, Верховної ради та Кабміну щодо функціонування грального бізнесу», – сказав фахівець.

«Парад планет про заборону! Дійсно, краще в тінь і «кришувати» самому!

Як на мене, то місцевій владі потрібно не займатися дурницями, не писати популістські листи на Банкову чи Кабмін, а ставати на бік закону та скористатися інвестиційними можливостями, котрі дає закон про легалізацію грального бізнесу.

Було б набагато більше користі, аби обласні ради створили робочі групи з розробки гральних зон в пріоритетних для себе громадах. Такі зони дозволяє створити ухвалений закон, а Кабмін легко затверджує подібні масштабні проєкти. Лише завдячуючи цьому механізму можна було б забудовувати громади та забезпечувати своїх виборців легальним працевлаштуванням.

Воно звісно для ока краще класти новий асфальт та облаштовувати квітками клумби чи класти тротуарну плитку з власного заводику. Бо місцеві вибори на носі. Але 25-го жовтня місцеві вибори закінчаться. Ні що не вічне під місяцем. І ті місцеві ради, котрі нині протестують проти грального бізнесу будуть зовсім по іншому співати пісні вже на користь легалізації», – наводить слова Клочка видання «Цензор.Нет».

«Рейтинг Букмекерів» повідомляв, що одразу в трьох областях України пропонують заборонити гральний бізнес.

«Популістичні технології»: експерт висловився про облради, що всупереч закону забороняють гральний бізнес

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт