Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Олександр Усик – Тайсон Ф’юрі: прев’ю, прогноз, ставки і коефіцієнти

Сергій Сіренко
Кінець нинішнього року/початок наступного подарують світу нового абсолютного чемпіона світу у хевівейті. Фанати боксу вперше побачать об’єднавчу дуель за всі чотири пояси у найпопулярнішій ваговій категорії у її історії. До вашої уваги великий інформаційно-аналітичний матеріал до головного бою у суперважкій категорії у 21-му столітті.

Олександр Усик - Тайсон Ф'юрі: Прев’ю, прогноз, ставки і коефіцієнти

Коли буде бій Усик – Ф’юрі?

Остаточну дату бою поки що не затверджено. На сьогодні розглядаються два варіанти – 23-є грудня 2023-го року або ж січень 2024-го, при цьому представник британця заявив, що офіційний анонс стане відомий одразу після поєдинку між Ф’юрі і Нганну 28-го жовтня.

Де буде бій між Олександром Усиком і Тайсоном Ф’юрі?

Поєдинок відбудеться у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді на «Кінгдом Арені».

Усик – Ф’юрі: що кажуть букмекери про бій між Олександром Усиком і Тайсоном Ф’юрі?

Порівняно з коефіцієнтами навесні, коли було здійснено першу спробу організувати даний мегафайт, цифри у букмекерів зазнали змін.

У березні 2023-го на перемогу британця можна було поставити за 1.36, в той час як в сьогоденні котирування на звитягу «Циганського короля» піднялися до 1.43.

Відповідно, в українця трейдери почали вірити трохи більше, змінивши 3.1 на 2.95, при цьому ставки на нічию зросли з 19.0 до 21.0.

Прогнози на бій Олександр Усик – Тайсон Ф’юрі

Переважна більшість зарубіжних експертів вважають, що габарити відіграють головну роль у майбутньому поєдинку, ставлячи на підсумкову вікторію британця, в той час як думки українських фахівців і боксерів куди частіше схильні до шансів на перемогу обох бійців як приблизно рівні (50/50).

Обидва боксери демонструватимуть легкість на ногах й швидкість своїх рук, намагаючись нав’язати свій бокс – силовий з боку Ф’юрі та «фехтування» від Усика, котрий робитиме ставку на велику кількість легких ударів і своє вміння заплутувати суперника багатогранністю атак й вмінням розривати дистанцію і виходити з-під удару.

Детальніше ознайомитися з думкою світових зірок боксу, експертів та команди «Рейтингу Букмекерів» щодо майбутнього мегафайту можна у спеціальному розділі «бокс» за посиланням тут.

Усик – Ф’юрі: коефіцієнти на бій

Трейдери БК Favbet розподілили котирування на майбутній двобій наступним чином: звитяга Усика оцінюється коефіцієнтом 2.95, в той час як на вікторію британця можна зробити ставку за 1.43. Мировий підсумок двобою йде за 21.0.

З приводу кількості раундів, букмекери більше схиляються до повного проходження усієї дистанції бою й на запропоновану опцію можна поставити за котирування 1.38, а в разі дострокової перемоги одного з бійців зіграє коефіцієнт 2.9.

Також звертаємо увагу й на наступні маркети:

  • Перемога Усика за очками – 3.75
  • Перемога Усика достроково – 7.5
  • Перемога Ф’юрі за очками – 2.0
  • Перемога Ф’юрі достроково – 4.5

Популярні ставки на бій Усик – Ф’юрі

Діючі та колишні боксери (Деонтей Вайлдер, Майк Тайсон й інші), тренера, промоутери і аналітики даного виду спорту роблять ставку на успіх «Циганського короля»:

Статистика боїв Олександра Усика

Боїв Перемог Нічиїх Поразок Перемог нокаутами
21 21 0 0 14

Статистика боїв Тайсона Ф’юрі

Боїв Перемог Нічиїх Поразок Перемог нокаутами
34 33 1 0 24

Фізичні дані Олександра Усика

Українець поступається «Циганському королю» в антропометрії – 15 сантиметрів у зрості й водночас різниця у розмаху рук досягає 18 сантиметрів не на користь Усика. Зауважуємо й на тому, що Олександр менше важить за суперника на 22 кг.

Усик вперше в кар’єрі битиметься з опонентом, вага якого перевалює за 120 кг. До сьогодні найбільш габаритним суперником українця був Дерек Чісора (115,6 кг).

Для Олександра майбутній бій у суперважкій ваговій стане шостим, де у всіх попередніх він поступався суперникам в плані фізичних даних й при цьому незмінно святкував безапеляційні перемоги.

  • Зріст – 191 см
  • Розмах рук – 198 см
  • вік – 36
  • вага – 100,0 кг

Фізичні дані Тайсона Ф’юрі

За всю професійну кар’єру «The Gypsy King» ніколи не зустрічався з суперником, котрий переважав би його у зрості або розмаху рук. Тобто Ф’юрі завжди користувався своєю перевагою в даних аспектах.

Єдиним винятком із правил, де британцю не вдалося відсвяткувати черговий тріумф, став перший бій проти Деонтея Вайлдера (підсумкова нічия), перед боєм з яким «Циганський король» скинув 60 кг (зі 180 до 120).

  • Зріст – 206 см
  • Розмах рук – 216 см
  • вік – 35
  • вага – 122,0 кг

Останні п’ять боїв Ф’юрі

Дата Суперник Результат Формат завершення
03.12.2022 Дерек Чісора Перемога Технічний нокаут
23.04.2022 Ділліан Вайт Перемога Технічний нокаут
9.10.2021 Деонтей Вайлдер Перемога Нокаут
22.02.2020 Деонтей Вайлдер Перемога Технічний нокаут
14.09.2019 Отто Валлін Перемога Рішення суддів

Що чекати від Ф’юрі в бою з Усиком

Британець відомий своєю манерою нав’язувати опонентам ближній бій, входячи в інфайтинг й ініціюючи клінчі. Саме цього і варто чекати у його 35-му поєдинку на профі рингу, де він намагатимемося максимально скувати дії більш швидкого і мобільного українця.

Завдання Ф’юрі уповільнити Усика і в другій половині (ближче до чемпіонських раундів) спробувати підловити того серією силових ударів й по можливості нокаутувати, як це було у крайніх чотирьох двобоях з Уайлдером (7-й і 11-й раунди – ТКО й КО;), Вайтом (6-й – КО) і Чісорою (10-й – ТКО).

Останні п’ять боїв Усика

Дата Суперник Результат Формат завершення
26.08.2023 Даніель Дюбуа Перемога Нокаут
20.08.2022 Ентоні Джошуа Перемога Рішенням суддів
25.09.2021 Ентоні Джошуа Перемога Рішенням суддів
31.10.2020 Дерек Чісора Перемога Рішенням суддів
12.10.2019 Чаз Візерспун Перемога Відмова бійця

Усик – Ф’юрі: гонорари боксерів

Поки що детальні подробиці фінансової складової бою не розкриваються, але якщо вірити співпромоутеру британця Бобу Аруму, Тайсон Ф’юрі озолотиться на боях проти Нганну і Усика в рамках фестивалю «Riadh Season». Ось що каже 91-річний функціонер:

«Якщо ви скажете Ф’юрі, що він отримає $100 млн, він дуже роздратується, тому що заробить набагато більше. Я не знаю цифр, але це набагато більше, ніж $100 млн. Можу сказати, що до кінця червня Ф’юрі заробить понад $200 млн. За один бій? Це вам потрібно спитати у принца Туркі».

У свою чергу, інший промоутер в особі Едді Хірна висловлює думку, що за вищезгадані два поєдинки «The Gypsy King» отримає трохи більше $100 млн: $30 млн проти Нганну і $80 млн з Усиком.

FAQ

Які титули в Усика?
Українець є володарем поясів за версіями WBA Super, WBO та IBF у хевівейті, які він відібрав у Ентоні Джошуа в вересні 2021-го й після чого двічі провів успішний захист титулів.
Які титули у Ф’юрі?
Британець володіє поясом за версією WBС, який він завоював у лютому 2022-го, нокаутувавши Деонтея Вайлдера.
Де знайти останні новини про бій Усик – Ф’юрі?
Різноманітні матеріали щодо мегафайту українця й британця можна знайти на сторінці «Рейтингу Букмекерів». Відомості про майбутнє протистояння є в наявності і на інших профільних ресурсах, присвячених боксу.
Хто фаворит реваншу Усик – Ф’юрі?
Букмекери вважають фаворитом поєдинку представника Британії, з чим згодна переважна більшість боксерської спільноти.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт