Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Окремі політики розповсюджують фейки про легальний гральний бізнес», – Кучухідзе

Ярослав П'ятницький
Керівник Ukrainian Gambling Council (UGC) та голова Консультаційно-експертної ради КРАІЛ Антон Кучухідзе вважає, що легальний гемблінг в Україні продовжують атакувати та демонізувати.

Кучухідзе: «Наземні гральні зали відновлюють роботу в Києві»

Очільник Всеукраїнської Ради Гемблінгу зазначає, що зараз все частіше можна почути маніпулятивні заяви проти ліцензованого грального бізнесу, а нелегалів «борці за справедливість» намагаються не помічати.

На його думку, такі заяви виглядають дивно – на фоні реальних показників доходу державного бюджету від легального гемблінгу.

«Деякі політики намагаються заробити політичні бали, маніпулюючи гостросоціальними темами. Наприклад, розповсюджуючи неправдиву інформацію про реальні доходи держбюджету від легальних азартних ігор та критикуючи реформу в цілому.

Останнім часом окремі політики розповсюджують фейки про «лише 35 млн гривень» сплачених податків за минулий рік. При цьому вони дуже наполегливо забувають цифру в 1,16 мільярда грн, які за даними держказначейства легальний гемблінг сплатив до бюджету торік тільки у вигляді ліцензійних платежів», – розповідає Кучухідзе.

Голова Консультаційно-експертної ради КРАІЛ вважає, що люди, котрі пишуть цим політикам подібні тези, не проводять моніторинг ринку та не дивляться офіційну статистику. Інший варіант – ці заяви є просто «низькосортною маніпуляцією розрахованою на необізнану та неуважну аудиторію».

Експерт наводить приклад однієї з легальних гральних компаній, що за 2022-й рік сплатила одноосібно 247,8 млн гривень податків – в 7 разів більше за 35 млн, які «критикани приписують всьому легальному сектору».

До податкових відрахувань увійшли: податок на прибуток, єдиний податок, податок на доходи фізичних осіб, військовий збір та єдиний соціальний внесок (ЄСВ).

«Через бажання отримати політичний зиск або відверто підігруючи нелегалам, деякі політики завзято тиражують фейки про легальний гемблінг. Саме тому не потрібно вестись на маніпуляції.

Сьогодні інформаційний простір наповнений викривленою інформацією про ліцензовану сферу азартних ігор, а отже необхідно ретельно перевіряти ті тези, які поширюються в традиційних ЗМІ та соціальних мережах», – наголосив Антон Кучухідзе у власному блозі на сайті «Українські новини».

Кучухідзе розвіяв міф щодо «проблеми» лудоманії в Україні

КРАІЛ домовилася про співпрацю з Нацагентством, що розшукує активи від корупційних злочинів

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт