Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

«Маємо побудувати потужний європейський гемблінг-хаб в Україні», — в. о. Голови КРАІЛ

Ярослав П'ятницький
Виконувачка обов’язків Голови Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) Олена Водолажко в інтерв’ю агентству «Укрінформ» розповіла про особливості роботи регулятора та ігрової індустрії в нинішніх умовах.

водолажко

В. о. Голови КРАІЛ стверджує, що Комісія протидіє нелегальним азартним іграм і лотереям, а також тісно співпрацює з різними правоохоронними органами в питаннях детінізації нелегального гемблінгу та лотерейної діяльності.

«Зараз справді відбувається тиск на реформу, але переваг від неї набагато більше, ніж можливих ризиків. Зауважу, що після легалізації гемблінгу до держбюджету надійшло вже понад 2,3 млрд гривень. І це навіть ще двох років не минуло.

Наше головне завдання – спонукати ринок неухильно виконувати норми законодавства, дотримуватися прав гравців, вести чесну та прозору господарську діяльність», — зазначає Олена Водолажко.

– Деталізуйте, що являє собою вітчизняна гральна індустрія після реформи?

– До реформи увесь гральний бізнес був у «тіні», грошові потоки проходили повз держбюджет, ця діяльність ніким не регулювалася. До того ж виникали й соціальні питання щодо самообмеження або обмеження людей з ігровою залежністю.

Легалізація сфери азартних ігор як мінімум сприяла її очищенню та дала додаткові надходження до бюджету. До повномасштабного вторгнення Україна поступово нарощувала потенціал ігрового хабу у Східній Європі. Зараз ми продовжуємо працювати над подальшою його розбудовою.

– Що з втіленням масштабних проєктів у сфері ігрової індустрії, про які активно говорили у 2020-2021 роках?

– Багато західних проєктів очікують на ухвалення нового податкового законопроєкту. Навіть зараз, в період ризиків, вони готові розпочати роботу в Україні, оскільки мають великий інтерес до нашої країни як до платформи для розвитку цього бізнесу.

Хоча доведеться враховувати призупинення туристичного потоку в Україну, на що було спрямовано масштабні проєкти. До прикладу Dunaya Resort Ukraine, який мав запуститися вже влітку 2023 року на Одещині, — це стратегічний проєкт зі створення туристичного центру в Україні.

Початковий обсяг інвестицій оцінювали у $2,5 млрд, а загальна сума внесків, які акумулює проєкт, за різними оцінками, мала перевищити $10-12 млрд протягом 10-15 років.

Напевно, тепер доцільніше буде розподілити ці кошти на відновлення інфраструктури, зруйнованої під час збройної агресії росії. Та це питання не входить до повноважень КРАІЛ.

– Над якими питаннями будете працювати першочергово? На які новини варто чекати найближчим часом учасникам ринку і гравцям?

– Реформа тільки почала розгортатися, і перед нами стоїть низка викликів, а саме: побудова потужного європейського гемблінг-хабу в Україні, удосконалення законодавства, боротьба з нелегалами та інше.

Також сподіваємося на повернення до питання податкового законопроєкту 2713-д, який систематизує оподаткування та адаптує його до потреб сучасного ринку.

Загалом нині важливо продовжувати підтримувати український бізнес та економіку країни. Тому у цьому напрямі і працюватимемо», — підсумувала в. о. Голови КРАІЛ Олена Водолажко.

Гральний бізнес поповнив держбюджет на понад 330 млн гривень з початку війни

Протидія нелегальним гральним операторам: КРАІЛ провела нараду з правоохоронцями

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт