Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Машинне навчання може виключити договірні матчі в спорті

Ярослав Перканюк
Учені почали проводити дослідження і шукати договірні матчі за допомогою машинного навчання. Перші дослідження були проведені в плей-офф НБА 2022 року. Кілька матчів та статистичні показники гравців здалися комп’ютеру підозрілими.
Договірні матчі

Договірні матчі

Останніми роками більшість договірних матчів було виявлено аномальними сумами ставок. Щойно букмекери фіксують подібне, вони повідомляють про це регулюючі органи.

Видавництво The Conversation повідомляє, що цей підхід є обмеженим та не завжди допомагає виявити всі договірні поєдинки, особливо в менш популярних видах спорту або лігах.

Підвищити кількість виявлення договірних поєдинків може машинне навчання, яке є різновидом штучного інтелекту. Машинне навчання аналізує спортивні дані, виявляє приховані закономірності та відзначає незвичайні події.

У рамках дослідження було представлено концепцію «ідентифікації аномальних матчів», яка передбачає виявлення підозрілих результатів в іграх, незалежно від того, якими можуть бути основні причини.

Щоб протестувати модель, вчені подивилися, чи були якісь незвичайні матчі в плей-офф НБА 2022 року. Було побудовано модель, використовуючи дані з 2004 по 2020 рік, для прогнозування результатів матчів, а потім порівняли те, що передбачила машина, з фактичними результатами.

Було виявлено кілька аномалій у плей-оф 2022 року, зокрема в серії ігор між «Фініксом» та «Далласом». Було виявлено кілька гравців, чиї результати в плей-оф були особливо ненормальними, ґрунтуючись на даних їхніх попередніх ігор.

Це не означає, що йшлося про договірні матчі. Найімовірніше, результати вказують на матчі та гравців, за якими потім могли б стежити регулюючі органи, якби була підозра на договірний характер.

Дослідження показує, що машинне навчання можна використовувати для захисту чесності спортивних змагань, а також для надання допомоги регулювальним органам, спортивним організаціям і правоохоронним органам у боротьбі з договірними матчами.

Ознайомитися з прогнозами на спортивні події на сьогодні можна у нашій рубриці.

«Договірняки» в Болівії призвели до скасування футбольного чемпіонату та кубку

Ексфутболіст Віктор Бєлкін розповів про договірні матчі в чемпіонаті України

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт