Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Кучухідзе: «Наявність закону про гральний бізнес допомагає створити інфраструктуру державної системи порядку та соціального захисту»

Сергій Гумен
Політолог-міжнародник Антон Кучухідзе висловився про принципи державної політики у сфері азартних ігор.
Кучухідзе: «Наявність закону про гральний бізнес допомагає створити інфраструктуру державної системи порядку та соціального захисту»

Кучухідзе: «Наявність закону про гральний бізнес допомагає створити інфраструктуру державної системи порядку та соціального захисту»

«Україна проходить епохальний період свого розвитку з точки зору розвитку гральної індустрії.

Чому так пафосно? Просто в нашій країні ще ніколи не було цивілізованого грального бізнесу, коли діти захищені від шахраїв і не можуть потрапити в гральні зали, коли за лудоманами є нагляд, програми підтримки, і зрештою, коли в цьому сегменті правлять не люди з криміналу, а закон і порядок.

З огляду на те, що легалізація грального бізнесу була в Україні політичним питанням, зовсім не дивно, що саме президент Володимир Зеленський почав наводити правовий порядок. Ініціювавши легалізацію азартних, і закривши безліч нелегальних ігрових залів, президент України довів, що не словом, а ділом готовий боротися з корупцією. Адже легалізація азартних виконує три найважливіші функції: детінізацію економіки, залучення інвестицій, а також забезпечує соціальний захист громадян.

Про перші два напрямки я вже писав детально в минулих блогах, в цей раз краще зупинитися на соціальному захисті, який повинен нести легальний гральний бізнес», – розповідає Кучухідзе.

«Отже, ст. 4 профільного закону чітко визначає принципи державної політики у сфері азартних ігор. В цілому їх дев’ять, перераховувати немає сенсу, але варто зауважити, що першим і найважливішим принципом в організації даної сфери є «захист прав, законних інтересів, життя та здоров’я громадян». На азартні ігри також покладено такі завдання як підтримка розвитку економіки, медицини, культури, спорту та інших гуманітарних напрямків. Також одними з головних принципів є захист лудоманів і забезпечення умов чесної гри.

Дійсно, закон вийшов дуже проєвропейським, адже на Заході оператори азартних ігор є не тільки великими бізнесменами та важливими спонсорами спорту, а й виділяють багато коштів на благодійні акції», – заявив політолог-міжнародник.

«Після прийняття закону з’явилося багато критики, щодо того, що багато незаконних гральних залів і казино закрили, але багато хто працює. Дорогі читачі, ви думаєте на Заході немає таких проблем? Є, і нелегалів не менше, і скільки національних регуляторів спільно з поліцією працюють по виявленню подібних тіньовиків, а також посилюють інструменти для припинення протизаконної діяльності.

Просто потрібно зрозуміти одну річ: коли гральний бізнес – легальний, то у регулятора, у сил внутрішньої безпеки та у громадськості є можливість боротися з нелегальним сегментом спільно, залучаючи й ресурси безпеки, і фінанси законних операторів.

У той же самий час, потрібно розуміти, що одиничним прийняттям закону про легальні азартні ігри порядок не наводитися, однак наявність такого закону і допомагає створити інфраструктуру державної системи порядку та соціального захисту. Україна тільки робить перші кроки в цьому напрямку», – наводить слова Кучухідзе видання «Українські Новини».

«Рейтинг Букмекерів» писав, що віцепрезидент «Всеукраїнської спілки розвитку букмекерства» Михайло Коваль закликає скасувати податок на виграш з гравця.

Експерт: «Формування регулятора грального бізнесу у 2020 році буде позитивним сигналом для міжнародних інвесторів»

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт