Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Голова UGC заявив про недоречність ліквідації КРАІЛ

Ярослав П'ятницький
Очільник Ukrainian Gambling Council Антон Кухучідзе переконаний, що зараз не потрібно кардинально реформувати державне управління у сфері азартних ігор.

Кучухідзе

Днями керівник Міністерства цифрової трансформації та віцепремʼєр Михайло Федоров розповів, що його відомство підготувало законопроєкт, в якому хочуть ліквідувати державну Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ).

З цього приводу висловився Антон Кухучідзе, голова Всеукраїнської Ради Гемблінгу. Він стверджує, що така ініціатива є хибною:

З точки зору організації бізнесу, коли з’являється нова індустрія – то протягом трьох-п’яти років не рекомендується робити принципові зміни або трансформації для розвитку бізнес-моделі.

Західні інвестори дуже погано сприймають підкилимні бюрократичні ігри, які починаються навколо якоїсь індустрії. Тому ініціювання таких змін в державному регулюванні азартних ігор призведе до падіння довіри до української юрисдикції.

Переведення видачі ліцензій в онлайн-режим не вирішить багатьох проблем, які постають перед державою, а саме – профілактика питань лудоманії, боротьба з нелегалами тощо.

Також Кучухідзе наголошує, що у розвинених західних країнах створені окремі профільні державні регулятори саме для сфери азартних ігор, як КРАІЛ в Україні.

Крім цього, очільник UGC переконаний в тому, що ідея переведення видачі ліцензій на повну комп’ютеризацію відкриє двері для російських компаній, які зможуть зайти на український ринок і «фактично вкрасти персональні дані та гроші наших громадян». Комп’ютеризація не вирішить питання нагляду та контролю сфери азартних ігор.

«Як голова Асоціації я переконаний в тому, що Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей заслуговує на велику повагу. Державний орган щорічно заробляє в десять разів більше, ніж держава витрачає на його діяльність.

Будь-який початок розмов щодо зміни ринку на нових умовах, відстрочення актуальних податкових питань лише ускладнить життя легального бізнесу, в той час як нелегальний буде рости», – резюмував голова Ukrainian Gambling Council Антон Кучухідзе.

«Необхідно ввести Державну систему моніторингу азартних ігор», – Кучухідзе

UGC відновлює роботу гарячої лінії з надання психологічної підтримки гравцям

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт