Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Генрі Сехудо – Домінік Круз: аналіз і прогноз від БК Pinnacle

Тарас Гончар
На турнірі UFC 249 повинен відбутися один з найпомітніших камбеків за останні роки. Ветеран Домінік Круз вперше з жовтня 2016-го вийде в октагон, щоб кинути виклик чемпіону світу в найлегшій вазі Генрі Сехудо. У цьому матеріалі ви знайдете докладний аналіз майбутнього поєдинку від експертів БК Pinnacle.
Генрі Сехудо - Домінік Круз: прогноз від БК Pinnacle

Генрі Сехудо – Домінік Круз: прогноз від БК Pinnacle

Це буде перший бій, в якому Сехудо захищатиме титул чемпіона в найлегшій вазі, який відібрав у Марлона Мораєса на UFC 238 в червні 2019 року. 33-річний боєць здобув перемогу в останніх п’яти боях, зокрема успішно захистивши титули чемпіона в напівсередній вазі в сутичках проти Деметріуса Джонсона і Ті-Джея Діллашоу. У лютому цього року йому довелося відмовитися від поясу, щоб повернутися в найлегшу вагу.

Не дивно, що Сехудо став одним з найбільш грізних бійців UFC. Це підтверджується тими фактами, що в даний час він займає третє місце в рейтингу «фунт за фунт» (Pound for pound) серед чоловіків, і отримав три нагороди Performance of the Night за останні п’ять своїх виступів.

Для порівняння – останні кілька років були неймовірно жахливим часом для Круза, який отримав декілька серйозних травм. «Домінатор» востаннє входив на восьмикутник в грудні 2016 року, коли він зазнав поразки від Коді Гарбрандта в рамках UFC 207, програвши титул чемпіона в найлегшій вазі.

Незабаром після програшу Гарбрандту Круз заявив, що він страждає від тендиніту стопи і навіть має проблеми з ходінням. Після цього він повинен був зустрітися з Джиммі Ріверою на UFC 219 в грудні 2017 року, але був змушений відмовитися від двобою через зламану руку.

Потім очікувалося, що він буде битися з Джоном Лінекером на UFC 233 в січні 2019-го, але й цей бій не відбувся після перенесеної Крузом травми плеча, через яку він не тренувався протягом року. Таким чином, його бій з Сехудо стане для «Домінатора» першим виступом на UFC за 1226 днів.

Цей бій також буде першим очним поєдинком суперників. Сехудо дозволив собі пожартувати з приводу останніх травм Круза, заявивши: «Я боявся підписати контракт, щоб битися з ним, бо не знав, чи з’явиться він у підсумку. Він занадто «крихкий».

У відповідь Круз зауважив: «Я вважаю, що у Генрі є звичка говорити речі просто для того, щоб створити ажіотаж і змусити людей говорити про нього. Я не погодився б на цей бій, якби не думав, що зможу перемогти».

Аналіз шансів суперників

Сехудо є фаворитом букмекерів з коефіцієнтом 1,46, що означає 67% ймовірності перемоги. Для порівняння – коефіцієнт на Круза дорівнює 2,87, що відповідає приблизно 33% ймовірності.

Це перший поєдинок з чотирьох останніх, в якому Сехудо має статус фаворита. Тим більше несподіваними стали його перемоги над Джонсоном, Діллашоу і Мораєсом (котирування лінії закриття на Генрі становили 4,95, 3,08 і 2,40 відповідно). Історично його шанси зменшувалися, коли він був фаворитом, і збільшувалися, коли він був аутсайдером: таким чином беттори, які ставлять на нього, можуть отримати велику вигоду, розміщуючи ставки зазделегідь.

Ті ж, хто стежить за Крузом, повинні побоюватися, що коли Сехудо є фаворитом, шанси його супротивників часто значно збільшуються – коефіцієнт на Серхіо Петтіса перейшов з 2,70 до 3,90, а на Вілсона Рейса – з 3,35 до 4,35. Котирування на Круза значно вищі, ніж в будь-якого з його попередніх п’яти поєдинків, для яких вони в середньому становили 1,512 при закритті. Бути андердогом – це новина для 35-річного бійця, який до того виграв все, крім вищезгаданого бою з Гарбрандтом.

Хоча будь-який ґрунтовний аналіз шансів Круза неповноцінний через його тривалу відсутність у восьмикутнику, варто зазначити, що протягом останніх п’яти боїв котирування на його перемогу переміщалися з різницею менше 0,1 між лініями відкриття і закриття.

Порівняння стилів бійців

Сехудо займає ортодоксальну позицію з акцентом на боротьбу. У той час, як він спочатку отримав репутацію бійця, здатного подолати будь-яку дистанцію в спробі перемогти, його недавні результати показали готовність нав’язати більш прямий і агресивний стиль.

Справді, після шести перемог поспіль в період з жовтня 2013 року по листопад 2015 року він потім виграв три поєдинки технічним нокаутом в останніх п’яти боях. Його недавно розроблений підхід, орієнтований на атаки, дозволяє мати статистичну перевагу над Крузом як за завданими ударами в хвилину (3,82 проти 3,53), так і за пропущеними (2,73 проти 2,15).

Не зважаючи на більшу кількість його атак, йому також вдається підтримувати вищу точність ударів, знову перевершуючи Круза (45% проти 32%). Додамо, що Генрі починає тільки 58% атак зі стійки, і успішно захищає 91% спроб тейкдаунів.

Він успішно відбиває 75% ударів (у порівнянні з 66% у Сехудо) і, попри те, що робить менше атак, ніж його майбутній противник, завдає більше точних ударів, ніж його конкурент, в чотирьох з останніх п’яти поєдинків.

Все це вказує на те, що бій повинен розгортатися відносно простим способом. Сехудо, швидше за все, відразу ж почне атакувати, розраховуючи на перемогу нокаутом, тоді як Круз буде оборонятися і постарається створити собі достатньо можливостей на контратаках. Наскільки успішними виявляться ці стратегії? Перш за все, це залежить від того, наскільки морально і фізично підготовлений Круз.

Сехудо проти Круза: на що краще поставити?

Легко висунути аргумент, який свідчить про те, що статус Сехудо як фаворита визначається тільки завдяки кращій формі: за час, що минув з останнього бою Круза, він виграв п’ять поспіль боїв і став чемпіоном UFC як в напівсередній, так і в найлегшій вазі.

Проте, будучи аутсайдером, до того ж змученим постійними травмами, Круз цілком може і спростувати всі прогнози. Наприклад: він переміг Такегу Мізугакі на UFC 178 у вересні 2014 року, не входячи у восьмикутник майже три роки, а потім переміг Діллашоу, ставши чемпіоном у легкій вазі в своєму першому бою за п’ятнадцять місяців.

Пам’ятаючи про це, визначення цінності ставки в майбутньому бою безпосередньо залежить від того, якою мірою у Круза погіршилися навички (якщо це так) після його останньої сутички. Факт залишається фактом, що Сехудо перебуває у кращій формі, тому Крузу потрібно продемонструвати безпомилкове ведення боротьби, а також хороший фізичний стан, щоб мати реальний шанс на перемогу.

Для тих, хто підтримує Сехудо, рання перемога нокаутом здається очевидним вибором для ставки. Сім з восьми його перемог нокаутом в ММА були здобуті до другого раунду, і чинний чемпіон цілком може знову продемонструвати тотальний контроль над сутичкою. Бій з тоталом менше 4,5 раундів за 2,66 є хорошим варіантом на цьому ринку.

Ті ж, хто симпатизує Крузу, цілком можуть розраховувати на обережний бій, що проходитиме на відстані, перемога в якому визначиться суддівським рішенням – тотал більше 4,5 раундів доступний з котируванням 1,50.

Що кажуть букмекери?

Букмекерська контора Pinnacle, відома своєю низькою маржею і високими лімітами, приділяє багато уваги цій сутичці, враховуючи широке висвітлення в ЗМІ. Дані показують, що 59% зроблених ставок були на Сехудо, тоді як 41% – на його суперника (мова, зрозуміло, йде про кількість ставок, а не про їхні обсяги).

Це вказує на те, що ринок в цілому згоден з припущенням, що перевага на боці Сехудо, в першу чергу, через тривалу відсутність Круза у восьмикутнику. Хоча, можливо, розподіл ставок за сумами може виглядати зовсім інакше, а сам бій може піднести сюрприз.

Тоні Фергюсон vs Джастін Гетжі: аналіз і прогноз від БК Pinnacle

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт