Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

FIFA створить фонд захисту футболістів, яким не виплачують зарплату

Тарас Гончар
Міжнародна федерація футболу (FIFA) та Міжнародна федерація асоціацій професійних гравців (FIFPRO) досягли домовленості щодо створення Фонду FIFA для футболістів (FIFA FFP), який передбачає фінансову підтримку гравців, яким не платять або які не мають шансів належним чином домовитись зі своїми клубами щодо заробітної плати.
FIFA створить фонд захисту футболістів, яким не виплачують зарплату

FIFA створить фонд захисту футболістів, яким не виплачують зарплату

FIFA виділила 16 мільйонів доларів для фонду до 2022 року. Розподіл відбудеться таким чином: 3 млн у 2020 році і по 4 млн 2021 та у 2022 роках. Крім того, 5 млн буде відведено на покриття боргів клубів перед гравцями за період з липня 2015 року по червень 2020 року.

Кілька останніх звітів, включаючи власний звіт FIFPRO за 2016 рік «Умови праці в професійному футболі», засвідчили розповсюдження випадків, пов’язаних з невиплатою зарплат гравців у всьому світі.

Торік FIFA переглянула свій Дисциплінарний кодекс, в якому зміцнила основу для боротьби з невиплатою заробітної плати гравцям, особливо в ситуаціях, що стосуються так званих спортивних спадкоємців клубів-боржників, тобто нових команд, створених з метою уникнення виплат прострочених зарплат гравцям.

«Ця угода та наше прагнення допомагати гравцям у складних ситуаціях показують, як ми інтерпретуємо нашу роль як керівного органу світового футболу. Ми зобов’язані допомагати нужденним. І ця робота повинна починатися з допомоги гравцям, які є основою нашої гри», – заявив очільник Міжнародної федерації футболу Джанні Інфантіно.

Філіпп Піат і Джанні Інфантіно

Угода передбачає створення моніторингового комітету, що складатиметься з представників FIFA та FIFPRO для обробки, оцінки та створення заявок на отримання грантів від FIFA FFP. Хоча ці гранти не покриватимуть повну суму заробітної плати гравцям, цей фонд забезпечить важливу мережу безпеки.

«Більше 50 клубів у 20 країнах припинили існування за останні п’ять років, через що постраждали сотні футболістів. Фонд надасть цінну підтримку гравцям, які найбільше її потребують. Багато з цих клубів закрили, щоб уникнути виплати заборгованості, моментально реорганізувавшись у «нові» клуби. FIFPRO давно виступає проти цієї недобросовісної практики і дякує FIFA за боротьбу з нею в своєму Дисциплінарному кодексі», – наголосив президент FIFPRO Філіпп Піат.

Новий механізм набуде чинності 1 липня 2020 року.

Форвард збірної України розповів, що міг перейти в Серію А

«Ювентус» може шокувати футбольний світ призначенням Гвардіоли

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт