Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Фаворити ЧС-2022: хто виграє чемпіонат світу з футболу?

Ярослав П'ятницький
Хто переможе на ЧС з футболу 2022? Ставки і коефіцієнти на переможця, фаворити чемпіонату світу 2022, прогноз від РБ.

мундіаль2022

Коефіцієнти букмекерів

Аналітики букмекерських контор оцінили шанси усіх збірних на перемогу в турнірі. На їхню думку, найбільш імовірними претендентами є гранди південноамериканського футболу – збірні Бразилії та Аргентини.

До вашої уваги коефіцієнти від компанії Marathonbet стосовно того, хто виграє чемпіонат світу 2022:

  • Бразилія – 5.00
  • Аргентина – 6.50
  • Франція – 7.00
  • Англія – 9.00
  • Іспанія – 9.00
  • Німеччина – 11.00
  • Нідерланди – 15.00
  • Португалія – 15.00
  • Бельгія – 17.00
  • Данія – 29.00

Все про чемпіонат світу з футболу 2022 (ЧС-2022)

Топ 10 головних фаворитів на ЧС 2022 у Катарі за версією РБ

Бразилія

Бразильці вигравали чемпіонат світу 5 разів – більше за всіх. На минулому мундіалі «пентакампеони» зупинилися на стадії 1/4, де поступилися Бельгії (1:2). Втім, через рік підопічні Тіте здобули титул Копа Америки.

А відбір до ЧС 2022 взагалі пройшов для них на одному диханні, «селесао» достроково посіли перше місце у кваліфікаційній групі. Востаннє вони перемагали на чемпіонаті світу рівно 20 років тому – їхні вболівальники очікують, що потужний склад бразильців подарує їм довгоочікувану шосту «вікторію».

Франція

Якщо ви раптом забули, хто виграв чемпіонат світу з футболу минулого разу, то чинним володарем трофею є збірна Франції. Команда Дідьє Дешама буде намагатися захистити титул, хоча в історії ЧС було лише два випадки, коли командам це вдавалося (Італія 1934 та 1938, Бразилія 1958 і 1962).

На Євро-2020 у французів був провал – «Ле бле» вилетіли від Швейцарії уже на стадії 1/8. Одначе, через деякий час після того підопічні Дешама дещо реабілітувалися та виграли другий в історії розіграш Ліги Націй УЄФА.

франція

Зараз збірна Франції має у своєму розпорядженні сильний склад, попри втрати через травми деяких футболістів – Канте, Погба, Нкунку, Кімпембе. До цього списку ще й додався Карім Бензема. Хай там що, «трикольорові» намагатимуться виграти мундіаль вдруге поспіль. Не виключено, що їм це вдасться.

Яку БК обрати для ставок на ЧС-2022?

Аргентина

На ЧС 2022 збірна Аргентини буде намагатися виграти свій третій кубок світу. Останній титул був здобутий ними давно, ще у 1986-му році. Можна точно сказати, що «альбіселесте» стали сильнішими у порівнянні з минулим мундіалем, коли вони поступилися французам у феєричному матчі (4:3) на стадії 1/8. Чого варті лише подальші перемоги на Копа Америка-2021 та над Італією у Фіналіссімі-2022!

До того ж чемпіонат світу 2022 буде останнім шансом для Лео Мессі виграти золоті медалі цього турніру. Головний тренер аргентинців Ліонель Скалоні зміг поставити команді акцентовану гру із впевненістю у своїх силах. Тому на полях Катару ми побачимо збірну Аргентини у найкращій її версії, яка цілком здатна подарувати радісні емоції своїй нації.

Бельгія

З 2014-го року Бельгія сподівається, що «золоте покоління» зможе привести їх до успіху на великому турнірі. Поки що найкращим результатом є бронзові медалі минулого мундіалю. Можна сказати, що це останній шанс для цього покоління виграти трофей.

«Червоні дияволи» провели спокійну відбіркову кампанію на ЧС 2022 –  без поразок та з колосальною різницею м’ячів +19. Але багато місцевих жителів стурбовані тим, що кваліфікація просто була надто легкою, і ця старіюча команда потребувала більш жорстких випробувань.

Бельгія потрапила не до занадто важкої групи на турнірі, до якої входять Канада, Марокко та Хорватія. Вболівальники очікують, що підопічні Роберто Мартінеса легко візьмуть перше місце, але цілком ймовірно, що в 1/8 на них чекає Іспанія або Німеччина. Тому навіть вихід до чвертьфіналу буде для бельгійців величезним досягненням.

Іспанія

Збірна Іспанії вигравала чемпіонат світу лише один раз – у 2010-му році. В той період на їхньому рахунку також дві перемоги на Євро 2008 та 2012. Після того у «Фурії Рохи» почався спад, який затягнувся на декілька великих турнірів.

Лише минулого літа, на чемпіонаті Європи-2020, команда Луїса Енріке продемонструвала яскравий виступ, програвши у півфіналі Італії лише в серії післяматчевих пенальті. Багато експертів розповідали, що саме іспанці показали найзмістовніший футбол на турнірі. Пізніше «Фурія Роха» ще й пробилася до фіналу Ліги націй, де поступилася збірній Франції.

іспанія

Зараз Іспанія знову почала нагадувати світу про свою силу, хоча в складі вже немає Хаві, Іньєсти, Рамоса, Торреса, Вільї та інших легенд. Проте талановита молодь разом з досвідченими іспанськими футболістами теж може наробити шороху. Їхній тріумф на ЧС 2022 не стане сенсацією.

Німеччина

Збірна Німеччини відчула на собі прокляття чемпіонату світу. Вигравши мундіаль у 2014-му році, вони гучно провалилися в наступному розіграші – останнє місце у групі з Мексикою, Швецією та Південною Кореєю. Наступний великий турнір також не увінчався успіхом для «Бундестім»: виліт від збірної Англії в 1/8 на Євро-2020.

Після того команду очолив колишній тренер «Баварії» Ханс-Дітер Флік. Під його керівництвом Німеччина очевидно додала у якості гри, впевнено здолавши кваліфікацію до ЧС 2022. Підопічні Фліка стали першою збірною, яка здолала відбір на чемпіонат світу.

Зараз у німців, як і в Іспанії, відбувається поетапна зміна поколінь. Для таких гравців, як Мюллер та Ноєр, це, ймовірно, буде останній мундіаль. Зате в складі є 17-річний форвард дортмундської «Боруссії» Юссуф Мукоко. Виграти ЧС 2022 для Німеччини буде складним завданням, але подарувати яскраве протистояння з Бразилією у чвертьфіналі турніру (якщо не підведе сітка змагань) вони точно спроможні.

Англія

Збірна Англії прямує до Катару, щоб все ж зробити крок до слави під керівництвом Гарета Саутгейта. Після виходу у півфінал чемпіонату світу-2018 і фінал Євро-2020, Англія тепер прагне здобути трофей. Але чи виправдаються їхні очікування?

Наразі збірна «трьох левів» має серію із шести матчів без перемог і вилетіла до нижчого дивізіону Ліги націй. Саутгейт стверджує, що на ЧС 2022 команда буде грати в атакувальному стилі. Він вважає, що характер його футболістів у нещодавній грі проти Німеччини (3:3) – це саме те, чого можна очікувати від них на мундіалі.

Суперники на груповому етапі – Іран, США та Уельс – не повинні створити зайвих проблем для англійців. Втім, стадія плей-оф турніру буде геть непростою. Особливо чвертьфінал, де на збірну Англії може очікувати зустріч із Францією.

Найкращі букмекери для ставок на чемпіонат світу з футболу 2022

Нідерланди

Збірна Нідерландів провела останній яскравий виступ ще на чемпіонаті світу-2014 у Бразилії. Тоді підопічні Луї ван Гала здобули бронзові медалі змагань. Після того були лише невдачі, а на нещодавньому Євро-2020 команда вилетіла від збірної Чехії в 1/8 фіналу.

нідерланди

З тої пори Нідерланди пристойно додали, особливо в останньому відбірковому циклі. Однією з причин прогресу «помаранчевих» є повернення на посаду головного тренера вже згаданого Луї ван Гала. Також сформувалося сильне покоління із футболістів з європейських топ-клубів і талановитих молодих гравців з «Аякса» та «ПСВ». Збірна Нідерландів може всіх приємно здивувати на ЧС 2022 в Катарі.

Данія

Збірна Данії в останні роки виглядає несподівано потужно. Одразу можна згадати півфінал минулого чемпіонату Європи, до якого вони дійшли та мінімально поступилися англійцям (1:2) через сумнівний пенальті. Також вражають показники данців у відборі до мундіалю-2022 – перше місце у кваліфікаційній групі, 9 перемог з 10 (поразка лише в останньому матчі), різниця м’ячів – 30:3.

До того ж вони не мають у своєму складі супер-зірок світового футболу, але такі гравці як Еріксен, Хейберг, Крістенсен, К’яер, Шмейхель та інші демонструють якісні виступи на полі, проти цієї команди суперникам грати важко. Явним фаворитам ЧС 2022 потрібно остерігатися Данії та уникати недооцінки.

Найкращі бонуси букмекерів України для чемпіонату світу з футболу 2022

Португалія

Кріштіану Роналду вигравав зі збірною Португалії титули чемпіонів Європи та Ліги націй, тому в плані трофеїв з національною командою він може бути відносно спокійним. Звісно, йому хотілося б додати до колекції золоті медалі мундіалю. Тим паче, що цей чемпіонат світу стане для Роналду останнім – на наступному йому буде вже 41 рік!

Всі 7 голів Кріштіану Роналду на різних кубках світу (відео працює):

Форварду «Ман Юнайтед» дещо пощастило, що зараз склад португальської збірної є чи не найсильнішим за весь час. Майже на кожній позиції виступають футболісти з топ-клубів. Тому букмекери не просто так розцінюють шанси Португалії вищими, ніж у тієї ж Бельгії.

Ще й сітка турніру склалася таким чином, що зустріч з Аргентиною можлива лише у фінальному матчі. Якщо так і буде, то цей поєдинок дивитиметься увесь світ з єдиним питанням: хто переможе на ЧС 2022 – Мессі чи Роналду.

Прогнози на ЧС-2022

Таблиця чемпіонату світу 2022

Група A: Катар, Еквадор, Сенегал, Нідерланди.

Група B: Англія, Іран, США, Вельс.

Група C: Аргентина, Саудівська Аравія, Мексика, Польща.

Група D: Франція, Австралія, Данія, Туніс.

Група E: Іспанія, Коста-Рика, Німеччина, Японія.

Група F: Бельгія, Канада, Марокко, Хорватія.

Група G: Бразилія, Сербія, Швейцарія, Камерун.

Група H: Португалія, Гана, Уругвай, Пд Корея.

У кого ще є шанси перемогти на чемпіонаті світу 2022

В контексті питання хто виграє ЧС 2022 можемо згадати збірні Сенегалу та Уругваю. Перші – чинні чемпіони Африки з досить високим рівнем гри. Так, головна зірка Садіо Мане зазнав пошкодження і пропустить мундіаль, але вийти з групи сенегальці цілком здатні і без нього. А на стадії плей-оф Едуар Менді, Каліду Кулібалі, Ідрісса Гує та інші топ-гравці африканської команди можуть неприємно здивувати європейські й південноамериканські збірні.

Своєю чергою Уругвай має у своєму складі багато топ-футболістів, як досвідчених, так і молодих – Кавані, Суарес, Нуньєс, Вальверде, Араухо, Бентанкур тощо. Вони приїхали в Катар, щоб нагадати всім: першим чемпіоном світу був саме Уругвай.

Історія ставок на чемпіонат світу: Україна на ЧС-2006, 1:7 Бразилії та кусючий Суарес

FAQ

Хто переможе на ЧС 2022?

Відповідно до прогнозу, у фінальному поєдинку перемогу здобуде збірна Аргентини, яка обіграє португальців. Роналду і компанія до цього пройдуть Англію у півфіналі. 22-й чемпіонат світу з футболу ФІФА пройде в Катарі з 20-го листопада по 18-те грудня.

Хто фаворит ЧС 2022?

Букмекери вважають збірну Бразилії – головним фаворитом чемпіонату світу з футболу 2022. У трійці основних претендентів також присутні аргентинці та французи.

Хто взяв перший ЧС?

У фіналі мундіалю 1930-го року Уругвай, програючи Аргентині після першого тайму, здобув підсумкову перемогу з рахунком 4:2 на очах у 68 тисяч глядачів і став першим володарем Кубка світу.

Хто більше брав ЧС?

Найбільша кількість титулів на рахунку Бразилії – «селесао» вигравали на мундіалях 5 разів. Італія та Німеччина брали Кубок світу по 4 рази, Аргентина, Уругвай і Франція – дві перемоги. Також одного разу в історії чемпіонат світу вигравали Англія та Іспанія.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт