Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Експерт озвучив дві важливі умови запуску ринку азартних ігор

Владислав Стародубцев
Директор аналітичної групи «Левіафан» Микола Мельник заявив, що наступним етапи у створенні цивілізованого грального ринку в Україні є ухвалення Верховною Радою законопроєкту №2713-Д, за яким передбачається зміна податкових ставок для операторів азартних ігор, і створення державного Регулятора.
Мельник озвучив дві важливі умови запуску ринку азартних ігор в Україні

Мельник озвучив дві важливі умови запуску ринку азартних ігор в Україні

«І серце моє тішиться, коли я бачу, як ще вчорашні «крикуни», що з трибун розповідали нам про бабусь, що програють пенсії в рулетку, зараз починають закочувати очі до неба і верещати, а де мільярди від легалізації грального бізнесу. І з естетичної точки зору це прекрасно, адже найкращі адепти лише з навернених. І відчуваю, що скоро вся фракція «Батьківщина» стане найбільш ярими захисниками гемблінгу в Україні.

Після прийняття закону, який легалізував гральний бізнес в країні, держава має зробити ще дві речі, перше – це внести зміни в Податковий кодекс і прибрати оподаткування виграшу гравця та відкласти оподаткування валового прибутку (GGR) до запровадження онлайн-моніторингу, друге – створити Регулятор, який розробить ліцензійні умови, і надасть фактичну можливість часником ринку придбати ліцензії.

Влада має йти двома шляхами паралельно. Верховна Рада України нехай приймає зміни в Податковий кодекс, тим більш законопроєкт (2713-Д) давно внесений в порядок розгляду сесії. Кабмін же має нарешті розробити правові підстави роботи Регулятора, і як нам повідомляють ЗМІ, наступного тижня Уряд все ж розгляне Постанову про Комісію з розвитку і регулювання азартних ігор. Чи є імовірність, що гроші від ліцензій бюджет отримає ще до нового року? Доволі примарні.

Скоріш за все основна частина операторів гральних закладів почне заходити вже у 2021-му році, але якщо Регулятор не буде фізично створений до кінця цього року, то і в наступному році держава може недорахуватись щонайменше п’ять мільярдів гривень.

Україна втратила 2020-й рік на політичну боротьбу навколо легалізації грального бізнесу. Не дивлячись на весь спротив «лотерейників», закон про легалізації все ж був прийнятий. Але ця боротьба коштувала державі п’ять мільярдів гривень недоотриманих коштів. Для України – це значна сума. 

Будемо сподіватись, що політичні забаганки та лобісти тіньовиків, які бажають, щоб ринок залишився в «тіні», не завадять державі створити в Україні ринок гемблінгу за світовими стандартами.

Але без створення Регулятора – це об’єктивно неможливо, а без зміни Податкового законодавства – це не потрібно бізнесу.

Тож все в руках влади, подивимось, чи в них вистачить сил», – поділився міркуваннями Микола Мельник у власному блозі на порталі «Цензор.Нет».

Кілька годин тому Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні прийняв постанову про «Про Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей». У новому державному органі працюватиме 230 осіб, серед яких голова та 6 членів комісії.

Що стосується законопроєкту №2713-Д, то він понад три місяці перебуває на розгляді у Комітеті Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики. Учора стало відомо, що профільний комітет визнав зазначений проєкт закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор та лотерей» № 2713-д та альтернативні до нього № 2713, 2713-1, 2713-2 і 2713-3 такими, що не відповідають вимогам антикорупційного законодавства і містять корупційні ризики.

Кучухідзе: «Мінфін душить гральний бізнес»

На Херсонщині хочуть облаштувати гральну зону: подробиці

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт