Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Баранка розповів про договірні матчі в УПЛ та вказав на «договірняк» у Чехії (ВІДЕО)

Ярослав П'ятницький
Голова Комітету етики та чесної гри УАФ Франческо Баранка в інтерв’ю виданню Tribuna поділився подробицями щодо підозрілих поєдинків в українському футболі.

баранка

Зокрема італійський фахівець прокоментував підозри стосовно матчу УПЛ минулого сезону «Металіст» – «Зоря»:

Під підозрою було два матчі «Металіста». Один – з «Дніпром-1», який ми заблокували наживо. Другий – ставки на матч із «Зорею».

Ці два матчі «Металіста» минулого року зараз аналізуються. Проблема з другим поєдинком у тому, що ми маємо не настільки серйозні докази, як з першим матчем із «Дніпром-1».

Тут також питання у тому, щоб мати достатньо доказів, аби побудувати справу. Тож щодо цього матчу – він досі на порядку денному, ми працюємо, він досі розслідується.

Також Франческо Баранка поділився деталями щодо поєдинку УПЛ між «Минаєм» та «Інгульцем», який теж потрапив під підозру:

У цьому матчі ми не мали жодного доказу. Ви памʼятаєте, ми його заблокували. Ніхто з букмекерів його не пропонував для ставок.

Згідно з аналізом гри, експерт не знайшов жодних доказів.

Наостанок голова Комітету етики та чесної гри УАФ описав нинішню ситуацію з договірними матчами в Україні та інших регіонах світу:

Ми розпочали роботу у 2017-му. Перш за все, різниця між нашою федерацією та іншими федераціями – відтоді як я прийшов, ми моніторимо усе: і футзал, і ту катастрофу, яка була в U-19, другий дивізіон, жіночі змагання.

Ми відстежуємо усі матчі. У 2017-му ми мали близько ста підозрілих матчів. Це було десь 20 від УЄФА та 80 від нашого внутрішнього моніторингу.

І є ще одна велика проблема. Раніше договірняки проходили через Азію – великі суми грошей, великі рухи коефіцієнтів. Зараз все змінилося, вони проходять через малих букмекерів на щось неймовірне, наприклад, комерційний настільний теніс. Або ті ж Філіппіни, Вʼєтнам… І вони не ставлять на великі ринки, вони ставлять на щось особливе, що дуже важко визначити. Тут необхідно мати допомогу букмекерів.

Тож я співпрацюю з різними букмекерами по всій Європі і маю цю інформацію. У Чехії три тижні тому був договірний матч на тотал більше (1,5) у першому таймі. І арбітр на 9-й компенсованій хвилині першого тайму ставить пенальті!

Відеофрагмент з призначенням 11-метрового удару починається з 57:45

Матч другої ліги Латвії підозрюють у договірному характері

Бразильця із «Шахтаря» та ексгравця «Динамо» виправдали у справі про договірні матчі

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт