Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Артем Федецький: «Деякі іноземці посилали Луческу, але він вдавав, що нічого не сталося»

Рейтинг Букмекерів
Своєю думкою щодо призначення Мірчі Луческу головним тренером «Динамо» в інтерв’ю «Рейтингу Букмекерів» поділився колишній захисник збірної України і «Шахтаря» Артем Федецький.
Артем Федецький

Артем Федецький: «Людські якості у Луческу залишають бажати кращого, але фахівець він високого рівня»

В «Шахтарі» у Луческу була проблема з українцями

— Артем, прихід Мірчі Луческу на пост головного тренера «Динамо», принесе команді користь?

— Якщо говорити про Луческу як про професіонала своєї справи, то це сильний фахівець. Але одна справа комплектувати команду в «Шахтарі», і зовсім інша — в «Динамо». У наставника не буде стільки можливостей і стільки часу. Тим більше що в «Шахтарі» у Луческу була проблема з українцями…

— Кажуть, що з його боку до українців не було такої уваги, як до іноземців

— Так і було. Чому, мені сказати складно. Можливо, через те, що українці на виході не варті таких великих грошей, як, наприклад, бразильці. Думаю, якби не ліміт, то українців практично не було б у складі «Шахтаря». При мені було, що деякі іноземці посилали наставника, але на тренуванні Луческу вдавав, що нічого не сталося. Для мене це було неприйнятно. У колективі не повинно подібного траплятись, в усякому разі на загальних заняттях.

Проти цього «Шахтаря» нинішнє «Динамо» не встоїть ще років п’ять

— Ви були довгий час пов’язані контрактом з «Шахтарем», який згодом очолив Мірча Луческу. Чому не вдалося більше зіграти за «гірників», а не ходити по орендах?

— Не знаю. За словами Луческу, він завжди мене підтримував, цікавився здоров’ям, коли я переніс операцію на пахових кільцях. У 2012 році наставник чітко мені сказав, що я не буду твердим гравцем основного складу, але перебуваю серед перших 17-ти, завжди бути готовим на підстрахування. Я тренеру повірив, мене це обнадіяло, а в підсумку за моєю спиною Луческу відправив мене в оренду в «Дніпро», але я наполіг, щоб відбувся повноцінний трансфер. Я радий, що так все вийшло, і я провів класні роки в цьому колективі. На своєму прикладі скажу, що людські якості у Луческу залишають бажати кращого. Але, повторюся, що фахівець він високого рівня. Хоча левова частка заслуги в успіхах «гірників» належить клубу, в якому менеджмент працював, як злагоджений механізм. У «Шахтарі» все прораховано на кілька років вперед.

— «Динамо» зможе скласти конкуренцію «Шахтарю» в наступному чемпіонаті?

— Ні. Проти цього «Шахтаря» нинішнє «Динамо» не встоїть ще років п’ять. Луческу, напевно, захоче якнайшвидшого посилення складу. Але, по-перше, чи знайдеться стільки грошей на трансфери? А, по-друге, через ситуацію з карантином, порожніми трибунами, зробити якісне підсилення навряд чи вдасться. Нинішні легіонери грають нестабільно. У киян є кілька ключових виконавців, а далі — прірва.

Мабуть, Луческу не може жити без драйву

— Пріоритетом для «Динамо» стане вихід в основний раунд Ліги чемпіонів чи все ж таки перемога в чемпіонаті?

— Не думаю, що в такому клубі вибирають одну мету. «Динамо» ніколи не було позбавлене амбіцій, і команда буде намагатися вирішити обидва завдання, однак, щоб це зробити, потрібні серйозні фінансові вливання. Не в образу хлопцям, з багатьма з яких я спілкуюся, підбір виконавців у «Шахтаря» набагато вище. Відставання від головного конкурента в 23 очка, м’яко кажучи, дуже багато для такого клубу, як «Динамо».

— Тим не менше фарб вітчизняному чемпіонату Мірча Луческу додасть?

— Думаю, так. Поки я не можу уявити цього фахівця на тренерській лаві «Динамо». Людина, яка стала мало не легендою в «Шахтарі», перейшла в табір найпринциповішого суперника. Вік теж не на руку тренеру. У ці роки можна було б уже відпочивати, подорожувати світом… Але, мабуть, Луческу не може жити без драйву.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт