Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Антон Кучухідзе: «У восьми з десяти найщасливіших країн світу легалізовані азартні ігри»

Ярослав П'ятницький
Щорічно World Happiness Report публікує рейтинг найщасливіших країн світу. Цьогоріч до переліку потрапили Фінляндія, Данія, Ісландія, Ізраїль, Нідерланди та інші.

кучухідзе

З цього приводу голова Ukrainian Gambling Council Антон Кучухідзе поділився цікавим спостереженням. Він зазначив, що у 8 з 10 найщасливіших країн громадяни можуть легально грати в азартні ігри.

Та чи є тут певний зв’язок? Кучухідзе пропонує розглядати це питання дещо глибше. За його словами, мова насправді йде не зовсім про гральний бізнес як складову щастя. Тут важлива комбінація декількох факторів:

Право вибору. Якщо людина хоче й може проводити свій вільний час, граючи в азартні ігри й отримуючи від цього задоволення – вона дійсно стає щасливішою. І навпаки: заборони та обмеження знижують загальний індекс щастя в суспільстві.

Контроль. Для забезпечення ефективного функціонування галузі гемблінгу та захисту прав гравців важливо мати чітку систему державного контролю.

У розвинених економіках існують відповідні законодавчі рамки, що регулюють всі аспекти ринку гемблінгу, починаючи від вимоги сплати ліцензійних платежів та податків, закінчуючи боротьбою з поширенням проблеми лудоманії.

Захист прав. Чим більш точні та систематизовані норми законодавства в певній галузі – тим легше забезпечити виконання прав як постачальників послуг, так і їхніх користувачів.

Крім того, за словами очільника UGC, самі гральні заклади здатні стимулювати відчуття щастя у гравців та дарувати невеликі порції дофаміну – гормону задоволення.

Якщо ж розглядати це питання ще більш глобально, то гральний бізнес здатен збільшити індекс щастя громадян й іншими способами: поліпшуючи економічний стан в країні, створюючи нові робочі місця, розвиваючи різноманітні суміжні галузі тощо.

Таким чином вплив легалізації та розвитку грального бізнесу – це явище більш глобальне та впливове, ніж більшість звикла вважати.

Наостанок голова Всеукраїнської Ради Гемблінгу Антон Кучухідзе зазначив наступне:

«В Україні перший крок ми вже зробили – надали гравцям можливість ставити легально, не думаючи про те, що вони роблять щось «незаконне».

Звісно, той факт, що у 8 з 10 найщасливіших країн легалізовано азартні ігри, може виявитися лише збігом обставин. Проте якщо така тенденція спостерігається вже доволі тривалий час, відповідні висновки напрошуються самі по собі.

Гральний бізнес заплатив майже 3 мільярди гривень податків за пів року

В Україні тепер можна онлайн обмежити себе від участі в азартних іграх

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт