Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Антон Кучухідзе: «Партнерство між КРАІЛ і META показує, що навіть онлайн-сегмент азартних ігор можна ефективно регулювати»

Ярослав Перканюк
За півтора місяця в соціальних мережах Instagram та Facebook було видалено понад 600 рекламних оголошень гемблінгових компаній, які незаконно працюють в Україні. Голова Ukrainian Gambling Council Кучухідзе назвав співпрацю між КРАІЛ і META показовою, як боротися з рекламою неліцензованих компаній.
Кучухідзе висловився про перші результати співпраці між КРАІЛ і META

Кучухідзе висловився про перші результати співпраці між КРАІЛ і META

У липні 2024 року було анонсовано співпрацю між Комісією з регулювання азартних ігор та лотерей і компанією Meta. Мета партнерства полягає в обміні інформацією, щоб оперативно й ефективно боротися з рекламою неліцензованих гемблінгових компаній в Україні.

Голова Ukrainian Gambling Council Антон Кучухідзе дав інтерв’ю для «Українськi Новини», в якому прокоментував співпрацю між КРАІЛ і МЕТА:

«Як я і передбачав, їхня співпраця виявиться успішною. Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей вживає всіх заходів, щоб знизити кількість реклами з боку компаній, які працюють на території України без ліцензії. Вони успішно виконують рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 квітня 2024 року «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор у мережі Інтернет».

За півтора місяця в Instagram та Facebook було видалено понад 600 рекламних оголошень, також заблоковано 64 сторінки. Представники КРАІЛ неодноразово зверталися до відомих блогерів та інфлюенсерів, щоб ті не ризикували своєю репутацією та не рекламували неліцензовані гемблінгові компанії.

«Перші результати співпраці є показовими для представників онлайн-медіаспільноти, що рекламу потрібно фільтрувати, інакше до них можуть бути застосовані санкції. Багато хто ведеться на вищий прайс та рекламує все підряд, це потрібно викорінити. Партнерство між КРАІЛ і META показує, що навіть онлайн-сегмент азартних ігор можна ефективно регулювати. Але для цього потрібна підтримка з боку онлайн-ресурсів», – сказав Кучухідзе.

Кучухідзе також звернув увагу на операторів лотерей, які успішно обходять обмеження, встановлені на рекламу азартних ігор:

«У законодавстві прописано, що лотереї не є азартними іграми, тому операторам вдається обходити багато обмежень, включно з рекламою. Вони імітують азартні ігри, при цьому не платять ні за ліцензію, ні податкових відрахувань.

Абсурдом є те, що лотерейники можуть рекламувати ті самі азартні ігри, що й гемблінгові компанії, але при цьому уникати будь-яких санкцій. Нам потрібно переглянути правила регулювання лотерей, як це успішно зробили багато країн».

Букмекерські компанії, які мають ліцензію на роботу в Україні, доступні за нашим посиланням.

Прогнози на сьогодні можна знайти в нашій рубриці.

Держспецзв’язку заблокувала доступ до ігрових сайтів МЛС та УНЛ

КРАІЛ закликала блогерів відмовитися від реклами нелегальних гемблінгових компаній

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт