Увійти

В’ячеслав Грозний: «Пропоную, щоб футболісти «Говерли» і «Олімпіка» пройшли тест на детекторі брехні»

16:04, 6 Квітня 2016
Олександр Веселов
Підписатися Читати в повній версії

Головний тренер ужгородської «Говерли», останній матч якої проти донецького «Олімпіка» викликав серйозні сумніви у громадськості з приводу чесної гри, має свій варіант вирішення цього питання. В’ячеслав Грозний запропонував організувати тест на поліграфі для гравців обох команд.

Поділитися:

Наставники «Олімпіка» (Роман Санжар) та «Говерли» (В’ячеслав Грозний) перед початком матчу в Ужгороді

«Вважаю, що ніхто не має права робити такі заяви постфактум. Якщо інформація надходить до гри – будь ласка, публічно виносьте її в пресу. Я просто не виведу команду на гру», – сказав В’ячеслав Грозний в інтерв’ю газеті «Спорт-Експрес в Україні».

«Давайте зробимо так: я пропоную звернутися в Комісію з етики та чесної гри ФФУ, запропонувавши, щоб футболісти обох команд пройшли тест на детекторі брехні. Повторюю: нехай всі пройдуть тест на поліграфі і будуть покарані, якщо підтвердяться якісь підозри. Якщо це трапиться, буду аплодувати стоячи.

Я наполягаю на тому, аби ми очистили український футбол від зарази під назвою «гра на тоталізаторі». Таке враження, ніби ми не бачимо і не розуміємо, що під підозрою знаходяться багато команд – і далеко не тільки в УПЛ. Про це пишуть і говорять всі. Ось я і пропоную раз і назавжди вимести з нашої хати це сміття», – резюмував 59-річний фахівець.

Зазначимо, що тест на детекторі брехні в українському спорті здебільшого використовується на рівні розмов. Першопрохідцем у цій справі нещодавно став футболіст Ігор Калінін, якого відрахували з луганської «Зорі» через звинувачення в організації «договірняків». Але досі достеменно невідомо, наскільки офіційним був той тест.

Поєдинок між «Говерлою» і «Олімпіком» (0:2), що відбувся 3-го квітня в Ужгороді в рамках 20-го туру УПЛ, викликав підозри ще до гри, а вже після її завершення про це почали говорити в голос. Існує чимало думок, які підтверджують сумніви щодо дотримання принципів спортивної боротьби у цьому матчі.

Віце-президент «Говерли» Олександр Шуфрич ексклюзивно для «Рейтингу Букмекерів» прокоментував цю ситуацію, зазначивши, що наразі в клубі проводиться внутрішнє розслідування.

Опубліковано у: Новини, Підозрілі матчі
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
Перший матч Луческу у Києві: букмекери оцінили шанси «Динамо» перемогти «Олімпік»
16:04, 6 Квітня 2016
Клуб УПЛ офіційно звільнив головного тренера
16:04, 6 Квітня 2016
«Олімпік» – основний претендент на останнє місце в УПЛ за думкою букмекерів
16:04, 6 Квітня 2016
Співвласник «Олімпіка»: «Займатися договірними матчами – це як відправити свою дочку на панель»
16:04, 6 Квітня 2016
Павелко пообіцяв особисто проконтролювати справу щодо матчу «Олімпік» – «Металіст»
16:04, 6 Квітня 2016
Генпрокуратура розслідує матчі «Говерла» – «Зоря» і «Арсенал» – «Верес»
16:04, 6 Квітня 2016
Коментарі
Написати коментар
Повна версія