Увійти

Як «Говерла» та «Олімпік» «дивний» матч грали

17:04, 4 Квітня 2016
Роман Тверденко
Підписатися Читати в повній версії

Вчора журналісти програми «Профутбол» припустили, що матч 20-го туру української Прем’єр-ліги між «Говерлою» та «Олімпіком» (0:2), що відбувся 3-го квітня в Ужгороді, міг бути договірним. А зараз ми поділимося з вами спостереженнями за котируваннями букмекерів напередодні цього дивного поєдинку.

Поділитися:

Чи не порушили гравці «Говерли» та «Олімпіка» принципи чесної гри?

Як відомо, коефіцієнти на результати матчів виставляються букмекерами, спираючись на безліч факторів. Одним з визначальних чинників є обсяг грошей, який беттори ставлять на ту чи іншу команду. Зокрема, завдяки цьому і рухаються коефіцієнти – падають на одних, підвищуються на інших, і навпаки.

Стартові котирування на матч «Говерла» – «Олімпік» були відносно рівними, за успіх господарів коефіцієнт навіть був трохи нижчим (в середньому 2.40 на перемогу «Говерли» проти 2.80 за виграш «Олімпіка»). 3-го квітня, як тільки весь цивілізований світ в часовому поясі «GMT +2» прокинувся, коефіцієнти на один з результатів цієї зустрічі почали різко падати. Йдеться про перемогу «Олімпіка». На скріншоті видно, що найбільш істотний «прогруз» стався в проміжку між 11:00 і 13.00.

Незламна віра бетторів в успіх «Олімпіка» також отримала своє відображення на біржі ставок Betfair, де на результати цього матчу до його початку було поставлено більше 50-ти тисяч євро, з яких 90% стояли на перемогу гостей. Скріншот був зроблений близько 16:00, коли коефіцієнт вже істотно впав. Така сума, проставлена до стартового свистка, є неприродною для зустрічі рядових команд українського елітного дивізіону.

Розвиток поєдинку не змусив нервувати тих, хто поставив на перемогу гостей: на 7-й хвилині «Олімпік» відкрив рахунок (Гошкодеря). На 30-й у складі гостей отримав другу жовту картку і був вилучений півзахисник Володимир Танчик. Не дивлячись на це, «Говерла» істотних моментів не створила. А на початку другого тайму, маючи перевагу в одного гравця, господарі пропустили другий м’яч у власні ворота (49-я хвилина, Мофа). Через чотири хвилини «Олімпік» мав шанс забити третій м’яч з пенальті, але Владислав Огиря схибив.

Зрештою, було зафіксовано перемогу «Олімпіка» з рахунком 0:2. Впевнені ставки у день матчу на виграш гостей, котрі обвалили коефіцієнт без видимих ​​причин, зіграли надійно.

Згадаємо, що це вже не перший матч за участю донецького «Олімпіка», який викликає підозри громадськості, хоча президент клубу Владислав Гельзін відкидає всі звинувачення. Окрім того, є чимало претензій з приводу чистоти поєдинків молодіжної команди «Олімпіка» U-21, зокрема, останню підозрілу зустріч було зіграно нещодавно.

Також не будемо забувати, що формально в Україні за свідому участь в договірному матчі можна опинитися у в’язниці.

Опубліковано у: Новини, Підозрілі матчі, Вибір редакції
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
Перший матч Луческу у Києві: букмекери оцінили шанси «Динамо» перемогти «Олімпік»
17:04, 4 Квітня 2016
Клуб УПЛ офіційно звільнив головного тренера
17:04, 4 Квітня 2016
«Олімпік» – основний претендент на останнє місце в УПЛ за думкою букмекерів
17:04, 4 Квітня 2016
Співвласник «Олімпіка»: «Займатися договірними матчами – це як відправити свою дочку на панель»
17:04, 4 Квітня 2016
Павелко пообіцяв особисто проконтролювати справу щодо матчу «Олімпік» – «Металіст»
17:04, 4 Квітня 2016
Генпрокуратура розслідує матчі «Говерла» – «Зоря» і «Арсенал» – «Верес»
17:04, 4 Квітня 2016
Коментарі
Написати коментар
Повна версія