Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Як «Говерла» та «Олімпік» «дивний» матч грали

Роман Тверденко
Вчора журналісти програми «Профутбол» припустили, що матч 20-го туру української Прем’єр-ліги між «Говерлою» та «Олімпіком» (0:2), що відбувся 3-го квітня в Ужгороді, міг бути договірним. А зараз ми поділимося з вами спостереженнями за котируваннями букмекерів напередодні цього дивного поєдинку.
Чи не порушили гравці «Говерли» та «Олімпіка» принципи чесної гри?

Чи не порушили гравці «Говерли» та «Олімпіка» принципи чесної гри?

Як відомо, коефіцієнти на результати матчів виставляються букмекерами, спираючись на безліч факторів. Одним з визначальних чинників є обсяг грошей, який беттори ставлять на ту чи іншу команду. Зокрема, завдяки цьому і рухаються коефіцієнти – падають на одних, підвищуються на інших, і навпаки.

Стартові котирування на матч «Говерла» – «Олімпік» були відносно рівними, за успіх господарів коефіцієнт навіть був трохи нижчим (в середньому 2.40 на перемогу «Говерли» проти 2.80 за виграш «Олімпіка»). 3-го квітня, як тільки весь цивілізований світ в часовому поясі «GMT +2» прокинувся, коефіцієнти на один з результатів цієї зустрічі почали різко падати. Йдеться про перемогу «Олімпіка». На скріншоті видно, що найбільш істотний «прогруз» стався в проміжку між 11:00 і 13.00.

загружено

Незламна віра бетторів в успіх «Олімпіка» також отримала своє відображення на біржі ставок Betfair, де на результати цього матчу до його початку було поставлено більше 50-ти тисяч євро, з яких 90% стояли на перемогу гостей. Скріншот був зроблений близько 16:00, коли коефіцієнт вже істотно впав. Така сума, проставлена до стартового свистка, є неприродною для зустрічі рядових команд українського елітного дивізіону.

загружено (1)

Розвиток поєдинку не змусив нервувати тих, хто поставив на перемогу гостей: на 7-й хвилині «Олімпік» відкрив рахунок (Гошкодеря). На 30-й у складі гостей отримав другу жовту картку і був вилучений півзахисник Володимир Танчик. Не дивлячись на це, «Говерла» істотних моментів не створила. А на початку другого тайму, маючи перевагу в одного гравця, господарі пропустили другий м’яч у власні ворота (49-я хвилина, Мофа). Через чотири хвилини «Олімпік» мав шанс забити третій м’яч з пенальті, але Владислав Огиря схибив.

Зрештою, було зафіксовано перемогу «Олімпіка» з рахунком 0:2. Впевнені ставки у день матчу на виграш гостей, котрі обвалили коефіцієнт без видимих ​​причин, зіграли надійно.

Згадаємо, що це вже не перший матч за участю донецького «Олімпіка», який викликає підозри громадськості, хоча президент клубу Владислав Гельзін відкидає всі звинувачення. Окрім того, є чимало претензій з приводу чистоти поєдинків молодіжної команди «Олімпіка» U-21, зокрема, останню підозрілу зустріч було зіграно нещодавно.

Також не будемо забувати, що формально в Україні за свідому участь в договірному матчі можна опинитися у в’язниці.

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт