Увійти

За один договірний матч футболісти «Металіста» U-21 отримували від 8 до 20 тисяч доларів

15:09, 8 Вересня 2016
Олександр Веселов
Підписатися Читати в повній версії

Українські правоохоронці задокументували кілька фактів одержання гравцями молодіжного складу харківського «Металіста» (U-21) неправомірної вигоди впродовж матчів сезону 2015/2016 років. Відкрито кримінальне провадження, справу направлено до суду.

Поділитися:

Двом футболістам повідомлено про підозру, матеріали направлені до суду

Зокрема, під час досудового розслідування встановлено, що гравці «Металіста» (U-21) одержали «неправомірний гонорар» за програш луцькій «Волині» у зустрічі, що відбулася 6-го серпня 2015-го року. Підсумок гри говорить сам за себе – 2:6.

За один матч з фіксованим результатом гравці молодіжного складу «Металіста» одержували від 8 до 20 тисяч доларів США. Наразі двом футболістам повідомлено про підозру, матеріали направлені до суду, – інформує Еспресо TV.

За «злив» футбольного матчу їм може загрожувати: штраф від 8.5 до 12.75 тисяч гривень; або громадські роботи на строк від 180 до 240 годин; або обмеження волі на строк до трьох років; або позбавлення волі на три роки.

«Це перший випадок в Україні, коли на лаві підсудних опиняться гравці футбольного клубу. Працівники ДЗЕ Нацполіції та слідчі ГПУ доклали максимум зусиль, щоб причетні до «футбольного бізнесу» особи понесли покарання. Особи організаторів також встановлено. Вони, як і «продажні» футболісти, відповідатимуть за організацію необхідного рахунку матчів», – зазначив начальник Департаменту захисту економіки Національної поліції України Ігор Купранець.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року президент України Петро Порошенко підписав закон, спрямований на боротьбу з договірними матчами у спорті, за порушення якого можливе навіть позбавлення волі. Незважаючи на низку повідомлень про можливі «договірняки» в українському футболі, за чим ви можете слідкувати у спеціальній рубриці «Рейтингу Букмекерів», справа до резонансних покарань поки що не доходила.

У червні Печерський районний суд міста Києва надав тимчасовий доступ до документів, в яких містились детальні дані про банківські рахунки багатьох футболістів молодіжних команд «Металіста».

«Рейтинг Букмекерів» в спеціальних матеріалах звертав увагу на деякі підозрілі матчі харківського клубу в чемпіонатах U-19 та U-21.

Опубліковано у: Новини, Підозрілі матчі
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
Стало відомо, куди саме скеровують податки від грального бізнесу в Україні
15:09, 8 Вересня 2016
В Україні посилять контроль за сферою азартних ігор: що буде під забороною
15:09, 8 Вересня 2016
Майже 40% американців роблять ставки. В Україні – набагато менше
15:09, 8 Вересня 2016
Україна – фаворит Євробачення-2024, на думку БК
15:09, 8 Вересня 2016
Букмекери оцінили шанси учасників Нацвідбору до Євробачення-2024
15:09, 8 Вересня 2016
У звіті IBIA про «підозрілі матчі» за 2023-й рік немає жодного сигналу з України
15:09, 8 Вересня 2016
Коментарі
Написати коментар
Повна версія