Увійти

Франческо Баранка: «Ймовірність того, що матч «Карпати» U-21 – «Олімпік» U-21 нормальний, становить 10 у мінус 218-му ступені»

13:11, 30 Листопада 2015
Рейтинг Букмекерів
Підписатися Читати в повній версії

В минулий четвер «Карпати» U-21 – «Олімпік» U-21 зіграли дуже підозрілий матч. Голова організації Federbet, що бореться з договірними матчами по всьому світу, готовий присягнути, що цей матч був договірним.

Поділитися:

«Українські чемпіонати U-21 і U-19 страшно хворі»

«Українські чемпіонати U-21 і U-19 страшно хворі. Вони поза контролем організацій, які проводять змагання. Ми співпрацюємо з математиками одного з університетів. Вони сказали нам, що ймовірність того, що цей матч нормальний, становить 10 у мінус 218-м ступені. Коефіцієнти на цей матч були позбавлені будь-якого сенсу. Це не наше враження, це просто математика.

Це один із найграндіозніших матчів з штучним результатом, який я бачив у житті. Мою думку розділили багато експертів, які моніторять рух ставок.

Я підозрюю, якою буде реакція. Скажуть, що гравці були у поганій формі або ще щось таке.

Якщо хтось доведе мені, що цей матч був нормальним, я назавжди кину свою роботу. Скільки грошей поставили? Дуже багато. Але я не можу сказати, скільки саме.

Той, хто поставив такі суми, був упевнений, що багато гравців втягнуті у процес. Не один футболіст. Сумно, що такі молоді гравці роблять такі речі.

Я вам скажу, що і в матчі дублерів «Волинь» – «Металург» Запоріжжя була така ж ситуація. Поки у вас не прийняли закон, відбуваються дуже дивні речі», – цитує Баранку телеканал «2+2».

А ось і відео того славнозвісного матчу:

Нагадаємо, що до 80-ї хвилини «Карпати» вели з рахунком 1:0. Але в останню десятихвилинку (на відео з 1:20) гравці «Олімпіка» раптово почали програвати всі єдиноборства, часто комічним чином, і будь футболісти «Карпат» трохи більш майстерними, могли перемагати з двозначним рахунком. Підсумковий рахунок матчу – 4:0 на користь «Карпат».

При цьому матч першого кола «Олімпік» виграв, а в таблиці молодіжного чемпіонату до цього туру випереджав «Карпати» на 11 очок після 14 ігор. Тобто списати безпорадність гостей на різницю в класі не виходить.

Тренер дубля «Олімпіка» зазначив, що якщо дивитись тільки кінцівку матчу, то враження про договірний матч й справді може з’явитись.

Пікантності ситуації додає той факт, що матч цих же команд, зіграний у Львові 7 березня 2015 був офіційно визнаний договірним. За результатами розслідування Федерація футболу України (ФФУ) позбавила молодіжну команду «Олімпіка» шести очок і оштрафувала на 200 000 гривень.

Згідно з новим законодавством України, організатори договірних матчів можуть піддатися тюремного ув’язнення на строк до п’яти років у випадку, якщо їх провину буде доведено.

Донецький «Олімпік» у букмекерів вважається найбільш небезпечною в плані «підозрілих» матчів командою України. Відразу 12 матчів донецького клубу, зіграних у сезоні 2014/2015, викликали підозру і в даний момент розслідуються ФФУ. Що, втім, не заважає «Олімпіку» продовжувати брати участь у «дивних» матчах.

Президент донецької команди Владислав Гельзін зовсім недавно рішуче відкинув всі звинувачення на адресу «Олімпіка», заявивши, що його команда ніколи договірні матчі не грала. Однак, Франческо Баранка в коментарі для «Рейтингу Букмекерів» зазначав інше, причому неодноразово.

Нагадаємо, що цього місяця член Виконкому ФФУ Артем Франков зазначав, що обсяг ставок на матч U-19 «Волинь» – «Карпати» перевищив 325 тисяч доларів. Проблему у чемпіонаті U-21 виокремлював член комітету етики та чесної гри ФФУ Володимир Звєров.

За новинами про випадки корупції в українському та світовому спорті ви можете слідкувати в спеціальній рубриці «Рейтингу Букмекерів».

Опубліковано у: Новини, Підозрілі матчі, Вибір редакції
Теги:
Поділитися:
Схожі записи
Перший матч Луческу у Києві: букмекери оцінили шанси «Динамо» перемогти «Олімпік»
13:11, 30 Листопада 2015
Клуб УПЛ офіційно звільнив головного тренера
13:11, 30 Листопада 2015
«Олімпік» – основний претендент на останнє місце в УПЛ за думкою букмекерів
13:11, 30 Листопада 2015
Співвласник «Олімпіка»: «Займатися договірними матчами – це як відправити свою дочку на панель»
13:11, 30 Листопада 2015
Павелко пообіцяв особисто проконтролювати справу щодо матчу «Олімпік» – «Металіст»
13:11, 30 Листопада 2015
Ера договірняків. Частина друга. Обмін
13:11, 30 Листопада 2015
Коментарі
Написати коментар
Повна версія