Увійти

Таємниці успіху. На матч ліги «Парі-матч» «Карпати» – «Говерла» поставлено більше 80 тисяч доларів

19:04, 23 Квітня 2016
Роман Тверденко
Підписатися Читати в повній версії

Чергову позачергову увагу гравців на біржі Betfair привернув матч української Прем’єр-ліги, у якому «Карпати» приймали південних сусідів з Ужгороду – «Говерлу». «Рейтинг Букмекерів» також не оминув увагою цей матч «мастодонтів» західноукраїнського футболу. І зробив це недарма.

Поділитися:

Так. Я на коні!

У вашого автора вже сходить нанівець фантазія та ідеї для заголовків текстів щодо дивних матчів в українському футболі. Але то таке.

За кілька днів до дати проведення матчу, як це зазвичай буває, букмекери у всьому світі виставляють у свій щедрий асортимент котирування на матчі української Прем’єр-ліги. Цей тиждень винятком не став. Однак гравці, які полюбляють робити прогнози на матчі нашого чемпіонату, не дорахувались одного матчу – західноукраїнського дербі між «Карпатами» та «Говерлою». Напевне, частина з цих гравців була у неймовірному розпачі, а частина з них зрозуміла – щось воно буде, бо розуміють, що коли у чемпіонаті, на кшталт українського один з матчів не вносять до лінії, то це може дещо означати.

Мотиви не надавати матч за участі закарпатського колективу у букмекерів є, враховуючи феєричні виступи підопічних В’ячеслава Грозного в останніх матчах елітного дивізіону, а також вихованців дублюючого складу тих самих ужгородців. Опосередковано про це натякнули представники букмекерської контори «Марафон», заявивши, що через складнощі, що існують у нашій економіці і, як наслідок у футболі, вони вимушені на деякі матчі давати «зрізану» лінію, з меншою кількістю варіантів для ставок.

Однак, у п’ятницю не всі, але більшість авторитетних букмекерів надали матч «Карпати» – «Говерла» у лінію:

Коефіцієнт на поразку гостей виявився очікувано не надто високим – у межах 1.3. Резони того, чому букмекери дають такі коефіцієнти на перемогу суперників ужгородців знають навіть ті фанати, що не занурюються у тонкощі футболу – обмежена кількість гравців, більшість з яких у доволі молодому віці, багатомісячні борги, зняття очок, загроза відмови у атестації на наступний сезон та не найкраща репутація у справах букмекерських. Останній пункт нас якраз й цікавить.

У попередніх матеріалах ми в деталях розповідали про те, які аномальні суми грошей ставлять гравці на біржі ставок на конкретні варіанти розвитку подій у матчах «Говерли». Це і поразка, і кількість забитих м’ячів, і фора, з якою програє одна з команд представників Закарпаття.

Звичайно, знаючи, що може бути, ми мали на меті прослідкувати за тим, що відбуватиметься з ринком матчу «Карпати» – «Говерла» на біржі ставок. І наші підозри справдилися

За кілька хвилин до початку матчу на «Арені Львів» на перемогу господарів доволі не велика кількість гравців поставила загалом більше 8 з половиною тисяч доларів.

Окрім цього, особливим попитом серед інших користувався варіант перемоги Карпат із форою «-1» (тобто для успіху цієї ставки потрібна перемога львів’ян мінімум у два м’ячі. Перемога «Карпат» у один м’яч поверне кошти з цієї ставки на рахунок гравця). На цю пропозицію гравці занесли більше 12 тисяч доларів.

Упродовж першого тайму потік грошей на ці два варіанти продовжувався. До моменту першого забитого м’яча на 36-й хвилині, автором якого став Денис Мірошніченко, загальна сума ставок на можливий підсумок матчу була майже втричі більшою за ту, з котрою починалася зустріч. Окремо кидається в очі одинична ставка в понад 21 тисячу доларів. Це можна побачити праворуч на скріншоті.

Після голу, за рахунку 1-0 двоє гравців додали загалом понад 18 тисяч доларів на перемогу «Карпат».

А потік ставок на фору «-1» зупинився під завершення першого тайму на позначці у 18 тисяч доларів.

У другому таймі після другого та після третього голів деякі гравці «заряджали» десятки тисяч доларів на перемогу «Карпат» яка, судячи з гри, дійсно сумнівів не викликала, оскільки супротив зі сторони «Говерли» був мінімальним.

Окрім цього, варто відзначити впевненість гравців у тому, що в матчі буде забито мінімум три м’ячі, яка відобразилась у понад 18 тисячах доларів з 21 тисячі загального об’єму ставок на варіант «тотал більше 2.5 м’ячі».

До фінального свистка беттори біржі Betfair не пошкодували понад 83 тисячі доларів на результат цього матчу. Однак, чого ті гроші шкодувати, коли маєш комфортну впевненість в успіху ставки.

Для порівняння, скріншот ринку паралельного матчу «Сталь» – «Металіст». Гості перебувають у схожому з ужгородцями становищі. Більше того, харків’янам вже відмовили у атестації на наступний сезон УПЛ, а команда грала слабким складом, оскільки кілька гравців на тижні були відсторонені від виступів за «Металіст». Однак, підсумковий ринок не перевищив позначки у 15 тисяч доларів. Як сказали б у соцмережах – «Матч УПЛ здорової людини». Хоча, ми ще не забули, які дива вчора відбувалися у матчі дублюючих складів цих клубів.

А підсумок зустрічі у Львові – 3:0. Ще одна команда у матчі з «Говерлою» перериває свою невдалу серію. Якщо для «Чорноморця» перемога над ужгородцями була першою з 18-го жовтня (коли одесити також у дивному матчі перемогли покійний «Металург» з рахунком 5:2), то успіх у сьогоднішньому матчі був першим навесні для «Левів».

Варто додати той факт, що незадовго до початку зустрічі стало відомо, що головний шоумен тренер «Говерли» В’ячеслав Грозний відбув до Києва задля вирішення питань щодо майбутнього «Говерли». Дійсно, нащо бути присутнім на матчі, хід подій у якому не залежить від майстерності коуча. А з іншого боку, яке майбутнє може бути у такого клубу…?

Треш, угар і содомія…

Наостанок, до вашої уваги відео огляд  матчу «Карпати» – «Говерла»

Опубліковано у: Новини, Підозрілі матчі, Вибір редакції
Теги: ,
Поділитися:
Схожі записи
Несенюк: «Запитання до Ярославського: хто заплатив гравцям «Карпат» 110 тисяч доларів?»
19:04, 23 Квітня 2016
Кополовець пригадав, як брав участь в договірному матчі
19:04, 23 Квітня 2016
БК Betwinner стала титульним спонсором «Карпат» – букмекер вийде на український ринок
19:04, 23 Квітня 2016
«Карпати» в УПЛ: букмекер назвав шанси львів’ян повернутися в еліту
19:04, 23 Квітня 2016
Створи логотип «Карпат» та отримай солідну грошову винагороду: чергова акція від Favbet
19:04, 23 Квітня 2016
«Карпати» запровадили карантин: клуб просить не зупиняти УПЛ
19:04, 23 Квітня 2016
Комментарии (2)
Написати коментар
Коментарі 2
  • MD

    Следил за матчем на бирже – всё так, как и описывает автор данной публикации. На ТБ 2.5 тоже по-адски заряжали. В принципе, с одной стороны, можно понять причины этих “странных” матчей: кризис в стране, тяжелая ситуация с финансами в клубе, всё до всего, но что будет после….. Будет 12 команд и история вновь может повториться. Вопрос к автору: с какого ресурса первый скрин с падением кофа на победу Карпат, oddsportal ?

Повна версія