Увійти

Баум розповів, як контролюватимуть роботу онлайн-букмекерів

14:12, 29 Грудня 2020
Владислав Стародубцев
Підписатися Читати в повній версії

Перший заступник голови Консультаційно-експертної ради Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Борис Баум розповів, що український регулятор запозичить закордонний досвід у питанні боротьби контролю за онлайн-операторами, зокрема і букмекерами.

Поділитися:

Баум розповів, як контролюватимуть роботу онлайн-операторів

«У світі для цього існують технічні засоби. І поки в нас немає власного досвіду, будемо використовувати найкращий зарубіжний. Регулятору вже надійшли відповідні пропозиції. Звісно, це буде частиною системи онлайн-моніторингу. Насправді такі технічні засоби доволі дорогі, але ми будемо шукати способи придбати їх. І наразі розглядаємо варіанти. Думаю, протягом пів року знайдемо підходящий. 

Також ми плануємо внести зміни в Адміністративний кодекс, щоб відповідальність за порушення грального законодавства несли не тільки оператори, а й гравці чи особи, пов’язані з оператором, наприклад, персонал. Це потрібно, щоб всі учасники процесу розуміли, що їм невигідно працювати чи грати у нелегальних операторів. 

Регулятор відповідає за розповсюдження грального бізнесу. Нелегальний бізнес також є способом розповсюдження азартних ігор, тому комісія шукатиме засоби йому протидіяти: переймати найкращі міжнародні практики, взаємодіяти з правоохоронцями й іншими органами влади. 

Однак першочергове завдання комісії – створити комфортні умови роботи для легальних операторів. 

Український гральний ринок тільки починає свою діяльність, тому всі аспекти будемо опрацьовувати вже після повноцінного запуску. І завдання нашої Консультаційно-експертної ради (КЕР) – озвучувати комісії різні проблемні питання. Ми точно будемо співпрацювати з іноземними асоціаціями в напрямі попередження нелегальної діяльності, лудоманії тощо. 

Із запуском легального ринку, я думаю, все кардинально зміниться. І позиції чорного ринку будуть підірвані докорінно», – каже один з авторів реформи ринку азартних ігор. 

Також Баум зазначив, що 30% роботи Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей припадатиме на проблемі попередження гральної залежності у населення. 

«В Україні обмаль фахівців, які займаються лікуванням лудоманії? В інших країнах є такі фахівці, тому ми на першому етапі запозичимо досвід іноземних колег. У них уже розроблено чимало методології з попередження та лікування лудоманії.

Насправді роботи в цьому напрямі на нас чекає дуже багато. І в планах, щоб 30% діяльності комісії стосувалося саме залежності від азартних ігор, оскільки лудоманію потрібно не тільки лікувати, а й попереджати. Людям необхідно розповідати, що азартні ігри – це розвага, гра з шансами на виграш, відповідно, немає стовідсоткової гарантії виграшу, і гравець повинен це добре розуміти.

Формування штату регулятора? Наразі вже є голова та члени комісії, а також очільники головних департаментів. І комісія продовжує підбирати решту працівників. У цьому значну роль має зіграти КЕР (Консультаційно-експертна рада – «РБ»), оскільки комісія зараз не може дозволити собі оплачувати роботу високовартісних фахівців, адже ідеться про бюджетні кошти. 

Відповідно, спеціалісти з ринку, які входять до КЕР, ділитимуться з регулятором своїми знаннями. Вони мають достатньо високу експертизу в азартних іграх і постійно спілкуються з потенційними операторами, отже, розуміють проблематику. Інакшого шляху в цій ситуації немає. І на КЕР зараз дуже велика надія. При КЕР ще будуть створені підкомісії та робочі групи з усіх напрямів грального бізнесу, тому й запрошуємо до нас різні асоціації. 

Ми хочемо, щоб ринок швидше запрацював повноцінно. Знаю багато українських фахівців, які останніми роками працюють на Кіпрі, в Грузії й інших країнах. Мені чимало з них писали й раділи тому, що гральний бізнес тепер в Україні легальний. Дуже хотів би, щоб вони повернулися та працювали в нашій країні. 

Взагалі, в нас заплановано багато подій, зокрема, упевнений, буде побудовано кілька великих розважальних курортів із казино. Я радий, що увійшов саме в КЕР, сподіваюся, регулятор братиме до уваги наші поради, і ми разом зробимо український гральний ринок комфортним для бізнесу та безпечним для громадян», – підсумував пан Баум для LC

Як інформував «Рейтинг Букмекерів», державна система онлайн-моніторингу за сферою азартних ігор може запрацювати у другому кварталі 2021 року, вважає Баум. 

Є 5 запобіжників: Петренко розповів, що убереже гральний ринок України від засилля операторів з Росії

Рудий оцінив перспективи видачі перших гемблінг-ліцензій цьогоріч

Опубліковано у: Бізнес, Новини
Теги: ,,
Поділитися:
Схожі записи
Голова UGC просить перевірити на корупційність новий законопроєкт про азартні ігри
14:12, 29 Грудня 2020
Офіс Генпрокурора заблокував понад 2500 нелегальних гемблінг-сайтів в Україні
14:12, 29 Грудня 2020
Перед своєю ліквідацією КРАІЛ вимагає заблокувати доступ до трьох нелегальних БК
14:12, 29 Грудня 2020
Парламент схвалив ліквідацію КРАІЛ та посилення контролю за гральним бізнесом
14:12, 29 Грудня 2020
Букмекерська компанія VBET усунула збій – клієнти знову можуть виводити гроші
14:12, 29 Грудня 2020
Указ президента Зеленського щодо обмежень на азартні ігри: СБУ доручили провести перевірки організаторів азартних ігор
14:12, 29 Грудня 2020
Коментарі
Написати коментар
Повна версія