Страховка пари до ₽1500 от БК GGBet.ru

Промокод: BR1500

Отримати бонус

Баум розповів, як контролюватимуть роботу онлайн-букмекерів

Владислав Стародубцев
Перший заступник голови Консультаційно-експертної ради Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Борис Баум розповів, що український регулятор запозичить закордонний досвід у питанні боротьби контролю за онлайн-операторами, зокрема і букмекерами.
Баум розповів, як контролюватимуть роботу онлайн-операторів

Баум розповів, як контролюватимуть роботу онлайн-операторів

«У світі для цього існують технічні засоби. І поки в нас немає власного досвіду, будемо використовувати найкращий зарубіжний. Регулятору вже надійшли відповідні пропозиції. Звісно, це буде частиною системи онлайн-моніторингу. Насправді такі технічні засоби доволі дорогі, але ми будемо шукати способи придбати їх. І наразі розглядаємо варіанти. Думаю, протягом пів року знайдемо підходящий. 

Також ми плануємо внести зміни в Адміністративний кодекс, щоб відповідальність за порушення грального законодавства несли не тільки оператори, а й гравці чи особи, пов’язані з оператором, наприклад, персонал. Це потрібно, щоб всі учасники процесу розуміли, що їм невигідно працювати чи грати у нелегальних операторів. 

Регулятор відповідає за розповсюдження грального бізнесу. Нелегальний бізнес також є способом розповсюдження азартних ігор, тому комісія шукатиме засоби йому протидіяти: переймати найкращі міжнародні практики, взаємодіяти з правоохоронцями й іншими органами влади. 

Однак першочергове завдання комісії – створити комфортні умови роботи для легальних операторів. 

Український гральний ринок тільки починає свою діяльність, тому всі аспекти будемо опрацьовувати вже після повноцінного запуску. І завдання нашої Консультаційно-експертної ради (КЕР) – озвучувати комісії різні проблемні питання. Ми точно будемо співпрацювати з іноземними асоціаціями в напрямі попередження нелегальної діяльності, лудоманії тощо. 

Із запуском легального ринку, я думаю, все кардинально зміниться. І позиції чорного ринку будуть підірвані докорінно», – каже один з авторів реформи ринку азартних ігор. 

Також Баум зазначив, що 30% роботи Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей припадатиме на проблемі попередження гральної залежності у населення. 

«В Україні обмаль фахівців, які займаються лікуванням лудоманії? В інших країнах є такі фахівці, тому ми на першому етапі запозичимо досвід іноземних колег. У них уже розроблено чимало методології з попередження та лікування лудоманії.

Насправді роботи в цьому напрямі на нас чекає дуже багато. І в планах, щоб 30% діяльності комісії стосувалося саме залежності від азартних ігор, оскільки лудоманію потрібно не тільки лікувати, а й попереджати. Людям необхідно розповідати, що азартні ігри – це розвага, гра з шансами на виграш, відповідно, немає стовідсоткової гарантії виграшу, і гравець повинен це добре розуміти.

Формування штату регулятора? Наразі вже є голова та члени комісії, а також очільники головних департаментів. І комісія продовжує підбирати решту працівників. У цьому значну роль має зіграти КЕР (Консультаційно-експертна рада – «РБ»), оскільки комісія зараз не може дозволити собі оплачувати роботу високовартісних фахівців, адже ідеться про бюджетні кошти. 

Відповідно, спеціалісти з ринку, які входять до КЕР, ділитимуться з регулятором своїми знаннями. Вони мають достатньо високу експертизу в азартних іграх і постійно спілкуються з потенційними операторами, отже, розуміють проблематику. Інакшого шляху в цій ситуації немає. І на КЕР зараз дуже велика надія. При КЕР ще будуть створені підкомісії та робочі групи з усіх напрямів грального бізнесу, тому й запрошуємо до нас різні асоціації. 

Ми хочемо, щоб ринок швидше запрацював повноцінно. Знаю багато українських фахівців, які останніми роками працюють на Кіпрі, в Грузії й інших країнах. Мені чимало з них писали й раділи тому, що гральний бізнес тепер в Україні легальний. Дуже хотів би, щоб вони повернулися та працювали в нашій країні. 

Взагалі, в нас заплановано багато подій, зокрема, упевнений, буде побудовано кілька великих розважальних курортів із казино. Я радий, що увійшов саме в КЕР, сподіваюся, регулятор братиме до уваги наші поради, і ми разом зробимо український гральний ринок комфортним для бізнесу та безпечним для громадян», – підсумував пан Баум для LC

Як інформував «Рейтинг Букмекерів», державна система онлайн-моніторингу за сферою азартних ігор може запрацювати у другому кварталі 2021 року, вважає Баум. 

Є 5 запобіжників: Петренко розповів, що убереже гральний ринок України від засилля операторів з Росії

Рудий оцінив перспективи видачі перших гемблінг-ліцензій цьогоріч

Залишились запитання? Спитайте у наших знавців!
Коментарі
Підписка на прогнозиста
Підписка на автора

Сповіщення про нові публікації цього автора будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Сповіщення про нові прогнози цього експерта будуть приходити на електронну адресу, вказану вами при реєстрації на «РБ»

Підписка на автора
Підписка на прогнозиста

Це означає, що ви більше не будете отримувати сповіщення про нові вебінари на вашу електронну адресу електронної пошти.

Це означає, що ви перестанете отримувати сповіщення про нові відповіді цього експерта на вашу електронну адресу

РБ рекомендує грати тільки в перевірених конторах.
Вас буде перенаправлено на сайт
Перейти на сайт