Увійти

Олег Федорчук: «Луніну треба йти з «Реала»

09:01, 18 Січня 2024
Ярослав П'ятницький
Підписатися Читати в повній версії

В Іспанії відбудеться кубковий матч між мадридськими «Атлетіко» та «Реалом», у лавах якого може знову вийти на поле українець Андрій Лунін, котрий останнім часом зарекомендував себе у складі «вершкових» з найкращого боку. На цю тему портал «Рейтинг Букмекерів» поговорив з тренером і відомим футбольним експертом Олегом Федорчуком, який уважно стежить за іспанським чемпіонатом.

Поділитися:

— Олеже Вікторовичу, останнім часом найбільший інтерес для нас викликає чемпіонат Іспанії, в якому українці досить непогано себе проявляють – Довбик, Циганков, Лунін… Чи не так?

— Дійсно, зараз наші хлопці там виблискують. Це підштовхує до думки, що іспанська Прімера якнайкраще підходить для адаптації українців у європейському футболі. Мені складно назвати приклади, за винятком Андрія Шевченка, який був зіркою в Італії. Усі інші чемпіонати для українців виходять не такими яскравими.

Так, багато наших футболістів виступали і виступають в Англії, але вони знаходяться не на перших ролях, як той же Циганков чи Довбик. Мені здається, стиль іспанських клубів нам більше підходить.

— Продовжуючи про Андрія Луніна. Голкіпер на своєму місці у мадридському «Реалі»?

— Варто сказати, що поява Луніна в «Реалі» була для всіх несподіванкою, оскільки він лише заграв на високому рівні у «Дніпрі» та «Зорі», йому ще не було 20-ти років. Мало є прикладів, коли в такому віці переходять до одного з найкращих клубів світу. Польовому гравцеві легше – більше шансів, оскільки можна трохи й почекати.

Тоді ж як воротарська професія специфічна, тому що ротація голкіперів у порівняльному аналізі відбувається набагато рідше. Луніна «Реал» віддавав в оренду, але й там він мало грав. Найчастіше ми бачили його у матчах за юнацькі та молодіжну збірні України.

І цього сезону Андрій не так часто, як хотілося б, обіймає посаду номер один у «Реалі». Втім, він вибирається з цієї складної ситуації, адже, не маючи ролі основного воротаря мадридського гранда, кіпер перебуває на хорошому рахунку.

Так, Тібо Куртуа, котрий є основним, зараз відновлюється після травми. Але й Лунін сам чіпляється за цей шанс, отримуючи дивіденди за свою кропітку працю.

Однак тут питання: чи варто далі боротися за місце в основі, або ж шукати новий клуб? З огляду на те, що бельгійський воротар вже на підході до основи, можуть знову виникнути проблеми, оскільки саме Куртуа – номер один у «Реалі». Але й досвідчений Кепа, певен, не хоче здавати позиції.

Лунін, на мою думку, зараз капіталізує своє перебування у мадридському клубі. Тому для 24-річного українця настав час йти в іншу команду, аби мати повноцінну ігрову практику. Наскільки відомо, до Андрія є зацікавленість від авторитетних європейських клубів.

Центральною парою 1/8 фіналу Кубка Іспанії є «Атлетіко» «Реал».  Як вважаєте, Карло Анчелотті довірить місце Луніну в цьому поєдинку?

— Складно сказати. Знову ж таки, за відсутності Куртуа Анчелотті остаточно не визначився між Кепою та Луніним. Ймовірно, тренер віддасть перевагу іспанському воротареві, проте внаслідок вдалої гри проти «Барселони» у Суперкубку Іспанії наставник може знову довірити місце у воротах українцю.

З воротарською позицією не жартують – тут дуже важлива психологічна складова. Ми можемо тільки передбачати, а втім все залежить від тренувального процесу та рішення тренера.

Але якщо брати за усталеними правилами – то після такої феєричної перемоги в Ель Класіко у воротах має стояти Лунін.

Що стосується самого поєдинку, то «Реалу» буде дуже складно, оскільки «Атлетіко» на цю гру може потужно налаштуватися, враховуючи, що в чемпіонаті підопічні Дієго Сімеоне вже навряд чи зможуть поборотися за титул.

— Яким буде ваш прогноз на кубкове мадридське дербі?

— «Атлетіко» – прагматична команда. Так, бувають сплески видовищної гри, але це колектив з однією із найкращих оборонних ліній у Європі.

І все ж думаю, що «Реал», який перебуває у хорошому фізичному та моральному стані, переможе в один м’яч. І якщо Андрій Лунін буде у воротах, то нехай це буде 0:1 (усміхається).

Сергій Ковалець: «Хочу, щоб чемпіоном УПЛ став не «Шахтар» чи «Динамо»

Олег Федорчук: «Шахтарю» не пощастило із жеребом Ліги Європи, шанси – 40%»

Опубліковано у: Інтерв'ю, Спорт
Теги: ,,,
Поділитися:
Схожі записи
Ліга Європи 2024/2025: «Тоттенгем» – головний претендент на титул, замикають трійку фаворитів МЮ і «Рома»
09:01, 18 Січня 2024
11 із 36 клубів ЛЧ мають титульного спонсора букмекерську компанію
09:01, 18 Січня 2024
Мілевський і його друг виграли на договірному матчі 683 тисячі гривень
09:01, 18 Січня 2024
Поставив 4 000 грн, а виграв 672 тис: у беттора доїхав експрес на бразильський футбол 
09:01, 18 Січня 2024
Суперкомп’ютер Opta оцінив шанси клубів на перемогу в ЛЧ 2024/2025
09:01, 18 Січня 2024
Ліга чемпіонів 2024/2025: Голанд – головний фаворит на звання найкращого бомбардира турніру, слідом ідуть Мбаппе і Кейн
09:01, 18 Січня 2024
Коментарі
Написати коментар
Повна версія